boon-sportoldal

2008.03.04. 16:40

Diósgyőr: csak a Szeviép

<p>Ha a cégbírósági bejegyzés megtörténik, akkor teljesen a Szeviép csoporthoz kerül a diósgyőri foci.</p>

Lapunk információi szerint hétfőn este taggyűlést tartott a Diósgyőr FC Kft., amelyen a társaság tulajdonosi szerkezetét is érintő változások történtek. Ennek eredményeként az eddigi három tulajdonos helyett két tulajdonosa lett az NB I-es labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak.

Ugyanis az egyeztetés végén abban állapodtak meg a felek, hogy a Futball Management Group Bt. 600 000 forintos névértékű üzletrészét, valamint a H+Hugó Kft. 900 000 forintos tulajdonrészét az eddigi 50 százalékos tulajdonos Szeviép Zrt. tulajdonában lévő Biztonsági Üzem Kft. veszi meg. A taggyűlésen - tudomásunk szerint - a DFC Kft. vezetését érintő változás is történt, Siliga Péter lemondott ügyvezetői tisztségéről, akinek a helyére, a Szeviép Zrt. képviselőjének megbízásából Dlusztus Imre került.

Kivonultak

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Diósgyőri VTK egy az egyben a szegedi építőipari vállalkozás, a Szeviép Zrt. érdekeltségi körébe, a csoport tulajdonába került, és ezzel egyidőleg a budapesti tulajdonosok kivonulnak a diósgyőri fociból.

Ankét
A Diósgyőri VTK szerdán este 18 órától a diósgyőri klubházban szurkolói

fórumot, ankétot tart, amelyen a klub vezetése mellett, a szakmai stáb és

a játékosok is képviseltetik magukat.

Mindez akkor lesz hivatalos, ha a taggyűlési jegyzőkönyv elkészítésével megbízott ügyvéd ezeket a cégbíróságon bejegyezteti. A feltételezés azért is indokolt, mert - értesülésünk szerint - egy korábban megtartott taggyűlés változásait az ezzel megbízott jogi képviselő ,,elfelejtette" határidőn belül a cégbíróságra bevinni, így a Bereczky István érdekeltségébe tartozó Boldis Invest & Trade Ltd. emiatt nem lett tulajdonosa a DFC Kft.-nek, és emiatt nem tekinthető hivatalosnak Dlusztus Imre korábbi ügyvezetői kinevezése.

Szerettük volna ezzel kapcsolatban szóra bírni Baranyi Sándort, a Szeviép Zrt. vezérigazgatóját, aki csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy valóban volt hétfőn este egy több mint háromórás, a DVTK-t működtető DFC Kft. jövője szempontjából fontos találkozó, de erről csak azok után fogja tájékoztatni a klub vezetése a nyilvánosságot, ha az említett összejövetelnek kézzel fogható eredménye lesz.

DFC Kft. tulajdonosi szerkezete
 
2008.03.03. előtt
bejegyzés után lehet
Futball MG Bt:
600 000 Ft (20%)
-
H+Hugó Kft.:
900 000 Ft (30%)
-
Szeviép Zrt.:
1 500 000 Ft (50%)
1 500 000 Ft (50%)
Biztonsági Üzem Kft.:
-
1 500 000 Ft (50%)

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Seychelles-szigeteki tulajuk lehet
    Ezek egyik leglényegesebb történése a Szeviép Szerkezet és Vízépítő ... től vásárolt meg 1,5 millió forint értékű üzletrészt, így a Szeviép lett a DVTK-t ...
  • "Ár érték arányban legjobb a DVTK"
    Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. igazgatótanácsának elnöke azt is elárulta, ki lesz a vezetője a DVTK marketingjével és támogatói körének bővítésével ...
  • Az elnök embere
    Lapunk úgy értesült, hogy a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.-ben jelenleg 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Szeviép...
  • DVTK: birtokon belül a Szeviép
    Az új tulajdonos is szurkol majd szombaton a Nyíregyháza ellen a Diósgyőrnek - a labdarúgó NB I. 8. fordulójában a szomszédvárak presztízscsatájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!