boon-sportoldal

2007.11.27. 19:03

Lékó ajándékokkal kedveskedett

<p>Kedden este a diósgyőri stadionba látogatott Lékó Péter nemzetközi nagymester. <DIA width="850" height="630" alt="Lékó Péter Miskolcon 2007.11.27."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/L_k__P_ter_Miskolcon_2007_11_27_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Lékó Péter Miskolcon 2007.11.27." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Leko-sakkiskola_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Miskolc – A legjobb magyarsakkozó azt ígérte a róla elnevezett sakkiskola avató ünnepségén, hogy évente többször is ellátogat ,,gyerekeihez", figyelemmel kíséri fejlődésüket és formálásukhoz saját maga is hozzájárul majd. Nos, Lékó tartja szavát: kedden este ismét felkereste a diósgyőri stadiont, ahol szimultánt adott tanítványainak, az asztaloknál negyvenen ültek vele szemben.

Nagyon várták

A volt világbajnoki döntős nagymestert (aki a közelmúltban Moszkvában játszott, a Mihail Tal emlékversenyen holtversenyben harmadik, a villám világbajnokságon pedig hatodik lett) nagyon várták a kicsik. Ugyanis már korábban napvilágot látott az a hír, mely szerint a kiválóság a közelgő ünnepek alkalmából ajándékokkal kedveskedik a kisdiákoknak. Az aktuális világranglistán 2755 Élő-ponttal hatodik Lékó pedig nem fukarkodott, könyvekkel, sakk készletekkel lepte meg őket.

- Moszkva után és az újabb kemény edzések előtt szinte az első utam Miskolcra vezetett - mondta Lékó Péter. - Az iskolának egy olyan plakátot hoztam, amelyet a villám világbajnokságon mindenki alá írt. Remélem, hogy kikerül a falra.

A harmadikos Mészáros Gyula, csillogó szemekkel ült asztalhoz:

- Nagyon örülök, hogy életemben először Peti bácsival játszhatok! - jegyezte meg a cseppség. – Készültem; szeretném egy szép mattal meglepni.

A szimultánt követő beszélgetésen megtudtuk, hogy a szegedi klasszis decembertől már a jövő évi hollandiai, mexikói, spanyolországi és monacói versenyére készül.

Az esemény iránt rengeteg szülő is érdeklődött, valamint a sportág barátai és több játékos is megjelent Diósgyőrben. Lékó megígérte, hogy jövőre is többször ellátogat sakkiskolájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!