boon-sportoldal

2007.11.24. 01:15

Felfüggesztették a két vízilabdázó játékjogát

<p>A pécsi vízilabda-szakosztály vezetői úgy döntöttek, hogy felfüggesztik Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát, amíg ki nem derül pontosan, mi is történt valójában péntek hajnalban a Lánchídnál.</p>

A két volt válogatott vízilabdázó igazoltatás közben verekedett össze a rendőrökkel Budapesten. A rendőrök azt mondják, azért állították meg az autót, mert bizonytalannak tűnt a vezetője. Az igazoltatás közben az autó egyik utasa a rendőrökre támadt, és összerugdosta az egyik rendőrautót is.

A rendőrök péntek hajnalban állították meg az I. kerületi Alagút utcában az autót. Azt mondják, azért, mert bizonytalannak tűnt a vezető. A sofőrt megszondáztatták. A szonda elszíneződött, ezért közölték a sofőrrel, hogy előállítják vérvételre.

Az intézkedést az egyik utas kifogásolta, szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel, a járőrautót is megrugdosta, ezután a járőrök segítséget kértek. A két férfit előállították az I. kerületi kapitányságra - mondta Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A sofőrről kiderült, hogy nem más, mint Kósz Zoltán, a 2000-ben aranyérmes magyar vízilabda-válogatott kapusa, utasa pedig a korábban szintén vízilabda-válogatott Petőváry Zsolt. Őt a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentette. A rendőrautó sárvédője behorpadt, és a rendszám is leesett róla. Az elsődleges vizsgálat szerint a sofőr közepesen ittas volt.

A pécsi vízilabda-szakosztály vezetői úgy döntöttek, hogy felfüggesztik Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát, amíg ki nem derül pontosan, mi is történt valójában.

A rendőrség szerint az intézkedés jogszerű és szakszerű volt. A két sportolót a kihallgatás után szabadon engedték. Kósz Zoltán azt ígérte, hogy pár nap múlva áll a nyilvánosság elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!