boon-sportoldal

2007.11.29. 07:12

Ezüstérmet ért a győzelem

<p>A Fehérvár nyerte az őszi Ligakupát, összesítésben 4-2-vel bizonyult jobbnak a DVTK-nál.</p>

Ahogyan azt sejteni lehetett, a magas jegyár, a háromgólos hátrány, a televíziós közvetítés, illetve a hideg elijesztette a hazai drukkereket, kevesen "programozták" magukat szerdán este az Andrássy úti "katlanba". A Székesfehérvárról érkezett hírek – hiszen mostanában csak gondokról hallani a piros-kékek háza tájáról – alapján egy pszichésen nem igazán topon lévő Vidire lehetett számítani, amely akár arra a bravúrra is képes, hogy 3-0-ról elbukja a Ligakupa őszi fináléját...

A csatárposzton kezdő Bessong azonban nem hozott nagy lendületet, és sok helyzetet a Diósgyőr játékába, nagyjából egyet az első félidőben, azt azonban Sebők bravúrral hárította. Simekék nem adták fel a támadás, az újabb gólszerzés lehetőségét Miskolcon sem, ezért a DVTK csak percekre tudott fölénybe kerülni, néhanéha.

Simon szinte teljesen láthatatlan volt, mindenki Sipekitől várta a megoldást, mellette Rassou próbálkozott három-négy alkalommal. Az első félidőt látva a publikum egyáltalán nem lehetett elégedett, Vitelkiék addig mutatott teljesítménye alapján még abban sem lehettek biztosak, hogy hazai környezetben sikerül betalálniuk a piros-fehéreknek.

Nem adták fel

A második félidő eleje sem hozott sok változást, bár Vágó Attila, a hazai mester cserékkel igyekezett új lendületet adni csapatának. Mégis fehérvári gól született, amivel végleg eldőlt a kupa sorsa.

A diósgyőriek dicséretére legyen mondva, hogy a gárda ezután sem adta fel, hajtott a győzelemért, amit két távoli lövéssel (az első, mint előzmény) el is értek Sipekiék.

A két meccs alapján a Fehérvár megérdemelten hozta a sorozat első felét, Lipuszékat pedig azért lehet elismeréssel illetni, mert eljutottak a fináléba.

A lefújás után a játékosok a pálya szélén átvették az érmeket, majd a csapat nem sokkal ezután a még kitartó nézők elé vonult, s megköszönte a szurkolást.

Folytatás szombaton, amikor a Vasas érkezik a tavaszi első fordulóban.

A mérkőzés után Sallói István ügyvezető bement az öltözőbe, s elköszönt a játékosoktól. Hogy mit jelent mindez?....

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!