boon-sportoldal

2007.10.01. 01:04

"Egyaránt felelősek vagyunk"

<p>A DVTK ügyvezetője, Sallói István szerint a felelősség megoszlik.&#160;A kialakult helyzetért a játékosok, az edző és a vezetők egyaránt felelősek.</p>

Sallói István a REAC-tól szombaton az utolsó percben elszenvedett vereség után nyilatkozott az nb1.hu -nak, hogy mi lesz a csapattal Pajkos János vezetőedző lemondása után.

- Könnyen elfogadták Pajkos lemondását?
- Még mielőtt el tudtunk volna gondolkodni a kialakult helyzetről, Pajkos felajánlotta a lemondását, amivel úgy érzem, nagyon becsületes, tisztességes módját választotta a távozásnak. A kérdésre válaszolva: megköszöntük az eddigi munkáját, és azt, hogy a nyáron nagyon nehéz helyzetben egyáltalán elvállalta a feladatot. A játékoskeret kialakításába nem volt beleszólási lehetősége, mivel röviddel a bajnoki rajt előtt került a posztjára.

- Kié a felelősség a DVTK 15. helye miatt?
- A felelősség megoszlik, a kialakult a helyzetért a játékosok, az edző és mi, vezetők egyaránt felelősek vagyunk. Sajnos, nem úgy alakultak a nyári igazolások, ahogy azt elképzeltük.

- Tíz forduló után még nyeretlen a csapat, egyesek máris kongatják a vészharangot...
- Pedig én nem látom ilyen kritikusnak a helyzetet. A Tatabánya elleni meccset gyakorlatilag "agyonnyertük", most a REAC a végén talált egy gólt. Ha jelenleg olyan edzőnk lett volna, aki a szerencse szülötte, akkor mindkét meccset megnyerjük, és hat ponttal beljebb vagyunk. Nem látom veszélyesnek a helyzetünket, de nehéz a feladatunk.

- Mikorra találhatják meg Pajkos utódját?
- Korábban már gondolkodtunk egy esetleges edzőváltás lehetőségén, éppen ezért vannak elképzeléseink. A hét elején már szeretnénk megtalálni a következő edzőnket, hiszen szerdán Ligakupa, szombaton újabb bajnoki meccs és a Magyar Kupában is áll még a csapat, van esélyünk a 8 közé jutni. Szeretnénk mielőbb megoldani a kérdést, hogy az új edző gyorsan megismerhesse a játékosokat.

- Azt mondta, vannak elképzeléseik, lehet esetleg neveket hallani?
- Valóban, nem vaktában lövöldözünk. Még a hétvégén leülünk a tulajdonossal tárgyalni, egyeztetjük a terveinket. Neveket még nem szeretnék mondani, de bízom benne, hogy hamar bemutathatjuk az új edzőnket.

Forrás: nb1.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!