Meg-megvillant a VRCK

Kazincbarcika - A várt győzelem született, de az első szett meglepetésszerű volt.

Kazincbarcika - A várt győzelem született, de az első szett meglepetésszerű volt.

Míg mások csak a felkészülés hajrájában járnak, addig a Vegyész RC Kazincbarcika együttese már a második csapattal kezdte el az idényt. Ugyanis azok után, hogy hétfőn lejátszották a PEAC ellen az évad első bajnokiját (három szettben megnyerve) a férfi röplabda NB I-ben, a csütörtök esti második meccsnek is részesei voltak. Ez utóbbi keretében a Pénzügyőr SE gárdáját látták vendégül, a jövő hétfői, PAOK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre hangolva.

56 pont

Az A-csoport 2. fordulójában megrendezett találkozó első játszmájának elején mezőnyben pontatlan megoldásokkal rukkoltak elő a hazaiak (1-4), és a hálónál, védekezésben sem remekeltek, így az első technikai időnél 4 ponttal ment a fővárosi gárda (4-8). A rövid szünet után kezdett belejönni a VRCK (8-9), amire Jókay edző időkérése volt a válasz. Németh Sz. pörgött a legmagasabb fordulatszámon a hazaiaktól, és ő volt az, aki egalizálta az eredményt (11-11), majd egy hálóban kikötött labda után a meccs folyamán először volt „otthon” a fór (14-13). De nem adta magát könnyen a Pénzügyőr, hárompontos hazai előny után előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (19-20). Hazai időkérés következett, majd fordítás, aztán 24-22-nél két hazai csere, Toronyai és Blázsovics. Majd újabb fordulat, vendégvezetés (24-25). Aztán előbb a fővárosi, utána pedig két hazai játszmalabda ment el. A játékrész végére Páez tett pontot egy jó nyitással (29-27).

Lépéselőny

A második szett elején Milev szép ejtése után működött a VRCK-sánc (4-0), jött is a vendégidőkérés, de a kezdéskor vett lépéselőny hosszan tartott (10-6). Igaz, volt amikor felére fogyott, de a hazaiknak sikerült visszahízniuk erre a különbségre (14-10). Innentől kezdve egyre többet villantak a barcikaiak, és amikor Németh Sz. sokadjára választott jó megoldást, vendégcserék következtek (18-12). Az első szettben lelkesen játszó fővárosiak ekkor nem tudtak partiban lenni, a játékrészt Banai jó megoldása zárta (25-17).

Szalai szerzett pontokat a harmadik menet elején, majd kapott ezután jó sáncot (3-2). 5-4-nél, hibája után Németh Sz.-nek volt jóvátétele, majd 7-5-nél Jókay edzőinek időkérése. Hazai oldalról jöttek pontok centerhelyről, szélső ütőtől, de a szépségek mellett nem volt igazán friss a VRCK játéka, sok volt a rossz nyitás és nyitásfogadás. Amíg a Pénzügyőr is sok hibával játszott, ez belefért, de amikor feljövőben voltak, Marek edző időt kért (14-13). Két Vegyész-pont jött ezután, majd nem sokkal később egyenlítés (17-17). Ismét izgalmas szettvég nézett ki. Előbb Páez nyitóhelyen bemutatózott, majd centerben Macko domborított, sáncban Szabó D. jeleskedett (22-19), majd két vendégpont csúszott be. 23-22-nél, hazai időkérés után Banai verte, aztán Németh Sz. remek ejtésével zárta le a meccset (25-22).

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3:0 (27, 17, 22)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Adler, Újházi.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 6, Banai 8, Szabó D. 8, Milev 9, Németh Sz. 14, Macko 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai 1, Blázsovics 1, Juhász. Vezetőedző: Marek Kardos..

Pénzügyőr SE: Magyar 3, Kovács Z. 8, Kiss D. 12, Vitiuk 3, Flachner 7, Rása 3. Csere: Bán (liberó), Takács G. 1, Kecskeméti, Szalai 8, Bokor. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Marek Kardos: – Annak örülök, hogy három szettben nyertünk, annak viszont nem, hogy taktikailag fegyelmezetlenek voltunk. Számítottam arra, hogy ma egy kicsit lassabbak leszünk, a legutóbbi két meccs után és a BL-találkozó előtt.

Jókay Zoltán: – Egy kis periódustól eltekintve végig jól játszottunk, de ilyen komplett Barcika ellen nehéz eredményesnek lenni. Játékosaim élvezték a meccset, de nem sikerült folyamatosan közel száz százalékon teljesíteni.


[related-post post_id="4007806"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!