BOON-Sport-MKC

2018.09.15. 14:47

A modellezés és a meccs Mezőkövesden

Mezőkövesd - Szombat este otthon játssza soron következő meccsét az MKC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombat este otthon játssza soron következő meccsét az MKC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A férfi kézilabda NB I 3. fordulójára kiírt Mezőkövesdi KC – CYEB ­Budakalász mérkőzés kezdési időpontját néhány napja, 19.00-ra módosították, így a szurkolók elkerülhetik a szomszédban 17 órakor kezdődő élvonalbeli labdarúgó-­mérkőzést.

Türelemjáték

A borsodiak a múlt héten, vereségük ellenére helytálltak Csurgón. A Somogyban nyújtott produkciójuk utó­hatásairól így vélekedett ­Buday Dániel vezetőedző:

– A biztató jelekből tudunk építkezni. Még szorosabb is lehetett volna a találkozó, a kulcspillanatokban azonban remegett a kezünk. Bizonyos szituációkra nem lehet készülni, modellezni edzéseken lehet, de a tervek elsajátításához éles mérkőzések, kőkemény párharcok kellenek, a tréning kevés. Ha lenne kellő rutinunk, tudnánk kezelni a stresszhelyzeteket, de ez sincs, a fejlődési fokozatokat pedig a kézilabdában sem ugorhatjuk át. A szakvezetői oldalról mindez úgy fest, hogy a felsoroltakra hegyezzük ki az edzésmunkánkat, és ennek következtében minden nap rakódik ránk egy „kicsi”, amiből később sok lesz. A történéseket egyéni szemszögből vizsgálva: valamennyi fiúnak szokni kell a légkört, az iramot. Akinek az osztályváltásból adódóan lemaradása van, nyilván igyekszik felzárkózni annak érdekében, hogy hozzá tudja tenni a magáét a gárda teljesít­ményéhez. Ez az egész egy nagy türelem­játék…

Mindent megtesznek

Buday Dániel nem boncolgatta a szombati esélyeket, erről csak ennyit jegyzett meg:

– Amit lehet, meg fogunk tenni a pályán a siker érdekében. Nem eshetünk neki a Budakalásznak, hiszen ellenfelünk a táblázat első felében foglal helyet, két éve együtt játszanak a játékosok, most a saját árnyékunkat kell átlépnünk. Számítunk a szurkolóinkra, akiktől azt kérem, hogy az NB I-es focimeccs után sétáljanak át hozzánk, biztassanak minket is, cserébe azt ígérem, hogy nagyot fogunk küzdeni a két pontért.

Az MKC szűkös keretének tagjai között több olyan játékos van (például a gólerős Menyhárt és Rodic), kinek itt és ott fáj valamije, ennek ellenére edzenek és szerepelni is akarnak. A tréner jól tudja, hogy az NB I-ben tizennégy sportoló kevés az üdvösséghez, ezért tovább nézelődnek a piacon, de kizárólag olyat keresnek, aki azonnali segítséget jelenthet.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!