BOON - Sport - Megye III.

2008.07.15. 12:52

Vesztettek, nem fellebbeznek, feljutottak

<p>Jogerősen is második helyen végzett a Györgytarló csapata a labdarúgó megyei III. osztály Zemplén csoportjában, miután az utolsó mérkőzésük három pontját a Füzér kapta meg. Mégis feljutottak.</p>

A Zemplén csoport utolsó előtti fordulójában 3-3-as állásnál a lefújás előtt pár perccel vihar miatt félbeszakadt a Györgytarló – Füzér mérkőzés. A kényszerű szünetben állítólag az egyik füzéri játékost megütötték. Emiatt a füzériek a játékvezető felszólítása ellenére sem mentek vissza a pályára, amikor elállt az eső.

A Zemplén csoport versenybizottsága első fokon újrajátszást rendelt el. Ezt egyik csapat sem fogadta el. A füzériek azért fellebbeztek, mert szerintük a játékosukat ért atrocitás miatt nekik jár a három pont, a györgytarlóiak azért, mert a füzériek annak ellenére nem folytatták a mérkőzést, hogy a játékvezető a mérkőzés folytatására szólította fel a feleket.

A megyei szövetség fellebviteli bizottsága visszaadta első fokra az ügyet. A versenybizottság ekkor az új eljárásban 3-0-űás gólkülönbséggel a Füzérnek adta a három pontot. Ezt a Györgytarló ismét megfellebbezte, hiszen ezzel a táblázat élén pontegyenlőség alakult ki és az egymás elleni eredményeknek köszönhetően nem a Györgytarló, hanem a Karcsa lett a bajnok.

A fellebviteli bizottság másodszor helyben hagyta a versenybizottság döntését így jogerősen is a Karcsa lett a bajnok.
– Nem fellebbezünk, belenyugszunk az ítéletbe – mondta érdeklődésünkre Oláh István, a györgytarlói focicsapat vezetője. – Szebben csillogott volna az aranyérem, de a lényeg, hogy mégis feljutottunk. Hétfőn este felhívott Balázs András, a megyei labdarúgó szövetség elnöke és felkért minket arra, hogy induljunk a megyei II. osztályban. Bár csütörtökig kaptunk határidőt a válaszra, azonnal igent mondtam a felkérésre. Jelenleg a keret megerősítésén dolgozunk, hiszen az a célunk, hogy ha lehetőséget kaptunk, akkor élni is tudjunk vele.
-bg-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!