BOON - Sport - Megye II.

2007.09.25. 10:43

Olaszosan védekezik a Tiszapalkonya

<p>Két éve még problémák voltak a Tiszapalkonya labdarúgó csapatánál. Hiányzott az összhang a klubvezetés és a község vezetői között. Csaknem kenyértörés lett a vége. Mára azonban ez a múlté!</p>

Úgy tűnik minden felhőtlen Tiszapalkonyán! Már az előző bajnokságban is remekeltek. A 6. hely jónak mondható produkció. Ha lehet ebben a bajnokságban még erre is rátettek egy lapáttal.
Eddig veretlenek. 18 ponttal a 3. helyen tanyáznak túl az őszi idény felén. A gárda rutinos trénere Vámosi Károly. Vele beszélgettünk a jónak mondható bajnoki rajtról és további terveikről.

Heten jöttek – heten mentek

- Keretünkben meglehetősen nagy mozgás volt nyáron - kezdte mondandóját a Palkonya szakvezetője. – Hét játékos elment tőlünk illetve abbahagyta, míg szintén heten érkeztek. Az új fiúk szinte kivétel nélkül a környező települések fiatal tehetséges játékosai. Ezzel együtt a játék stílusunk is megváltozott. Új taktikát kellett kialakítanunk.
Nos eddig ez remekül sikerült, hiszen mindössze két gólt kaptak a palkonyaiak. Azt is mondhatnánk: olaszos a védekezésük. A támadójátékon azonban még van mit javítani. Persze tudja ezt a rutinos szakember is.
- A helyzeteket kialakítjuk, azonban nem tudjuk hatékonyan kihasználni – mondta Vámosi Károly. - Ezen valóban csiszolni kell az ősszel, de elkelne egy vérbeli befejező csatár is. Igyekszünk egyet igazolni a téli szünetben.

A középmezőny a cél

Mivel a csapat átalakult őszre nem tűztek ki a palkonyaiak merész célokat. A stabil középmezőnybe akartak jutni. Nos ezt úgy tűnik túlteljesítik, noha a szezon fele még hátravan, de az látszik: az élcsoportban végezhetnek ebben a bajnokságban is.
- Miután sok új játékosunk van és más játék stílust kellett begyakorolni nem is tervezhettünk merészebben – mondta a palkonyaiak edzője. – A fiatalok vevők a munkára szerencsére elég magas az edzéslátogatottság, így van értelme dolgozni.

Javításra szorul a pálya és az öltöző

Úgy tűnik jelenleg Tiszapalkonyán a legnagyobb gond a cseppet sem tökéletes pálya és öltöző felújítása.
- Folyamatosan toldozzuk-foldozzuk a gyepet – ecsetelte az edző. – Ám egy teljes „generálozásra” lenne szükség! Elkelne egy új öltöző is. Úgy tudom ezek mind tervben vannak. Az önkormányzat - élén Lasztóczi László polgármester úrral - egyébként mindenben maximálisan támogatja a sportkört. Pályázatot is benyújtott a klubezetés. Azon munkálkodik mindenki, hogy megfelelő körülmények legyenek.

A további fiatalítás irányába

A palkonyaiak már nyáron elkezdték a fiatalítást, amit továbbra is szem előtt tartanak.
- Az ifire is jobban oda fogunk figyelni mint eddig tettük – mondta Vámosi Károly - A fiatalokkal Imre Gyula foglalkozik. Terveink szerint folyamatosan építjük be a legügyesebb fiatalokat a felnőtt keretbe. Már csak a fiatalok miatt is jó lenne ha mielőbb megoldódnának a pálya és öltöző gondok. Nem könnyű manapság a foci ügyének megnyerni a gyerekeket, még tökéletes körülmények között sem!

Mező László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!