Észak-amerikai vagy skandináv mestere lesz a Maciknak

Miskolc - Már csak egy-két hét gondolkodási ideje maradt a kanadai Glen Hanlonnak.

Miskolc - Már csak egy-két hét gondolkodási ideje maradt a kanadai Glen Hanlonnak.

A DVTK Jegesmedvék szlovákiai Tipsport-ligás hokicsapata számára három hete véget ért az idény: ismeretes, hogy a piros-fehérek a MAC Újbuda gárdájával szemben elveszítették a kvalifikációs párharcot, így nem kerültek be a rájátszásba.

Egy hónapot adtunk Glen Hanlonnak arra, hogy meghozza döntését, ebből az időből egy vagy két hét van hátra.” Nagy Ádám

Visszavárják

Azóta a diósgyőriek több vezetője és játékosa is elmondta a véleményét arról, hogy a kanadai nemzetiségű Glen Hanlon vezetőedzővel képzelik el a jövőt, azaz a folytatást.

– Trénerünk kiemelkedő munkát végzett, amelyért hálásak vagyunk neki – jelentette ki Egri István, a Macik klubvezetője, majd hozzátette: – Már hazautazott, a családjával egyeztet, majd utána közösen beszélünk és hozzuk meg a személyével kapcsolatos döntést.

Következett a szurkolói találkozó, amelyen Magosi Bálint, az alakulat csatár-kapitánya – a kanadai táblázat alapján –, a keret legértékesebb tagja, „mellesleg” a válogatott erőssége mintegy százötven érdeklődő előtt így nyilatkozott:

– Glen Hanlon személyében kivételes képességű, ízig-vérig profi szakembert ismertünk meg, miközben teljesen átvettük a filozófiáját. Mivel ebben a műfajban két-három év kell a kibontakozáshoz, a gyümölcs beéréséhez, nagyon szeretném, ha vele folytathatnám, folytathatnánk a munkát.

Még egy-két hét

Egri István, akit a helyi hokisport első emberének is nevezünk, a már említett közönségtalálkozón – kérdésre válaszolva – azt mondta, hogy mesterük ügyében egy-két héten belül tisztán fognak látni, azaz felszáll a „füst”: Miskolcon dolgozik tovább, vagy hazájában marad…

– Nemsokára pont kerülhet a mondat végére – felelte érdeklődésünkre szerda délután Nagy Ádám, a diósgyőriek általános igazgatója. – Egy hónapot adtunk Glen Hanlonnak arra, hogy meghozza döntését, ebből mondjuk egy vagy két hét van hátra – ennek leteltéig nem zavarjuk. A családi ügyét kell rendeznie, ha ez sikerül neki, akkor visszajön, ha nem, akkor természetesen más szakvezető után kell néznünk. Az nem kötelező verdikt, hogy a vezetőedzőnk csak és kizárólag tengerentúli lehet, mi a klubnál arra az álláspontra helyezkedünk, hogy a számunkra minden szempontból a lehető legjobb szakembert keressük meg.

Izgalmas kérdés, hogy milyen nemzetiségű lehet ez a bizonyos a létező legjobb „kategória”: egyesült államokbeli, kanadai, finn, svéd, szlovák, esetleg orosz? – faggattuk tovább Nagy Ádámot, aki kapásból ezekkel a szavakkal reagált a találgatásunkra:

– Megadom a földrajzi területeket­­­: vezetőedzőnk egészen biztosan észak-amerikai vagy skandináv lesz. Volt már nálunk erre és arra is példa.

ÉM-KT


Készülnek

Miközben a Jegesmaciknál Glen Hanlon döntését várják, válogatottunk már az asztanai, divízió 1/A csoportos világbajnokságra készül. Ennek jegyében Magyarország válogatottja április 10-én és 12-én Lengyelország nemzeti csapata ellen Miskolcon is játszik két felkészülési mérkőzés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!