DVTK Jegesmedvék: Zene a nyolcról és Vasról

Miskolc – A diósgyőri Jegesmacik a fővárosiak ellen péntek este kezdik a kvalifikációs „tornát”.

Miskolc – A diósgyőri Jegesmacik a fővárosiak ellen péntek este kezdik a kvalifikációs „tornát”.

A DVTK Jegesmedvék ellenfele a MAC Újbuda csapata, a párharc győztese az a gárda lesz, amelyik három győzelmet arat, így az összesítés lehet 3–0, 3–1 és 3–2 is. Az első két meccset pénteken és szombaton Miskolcon rendezik, hétfőn Budapest következik. Szükség esetén kedden ismét a főváros a soros, és ha ekkor 2–2 az állás, akkor a mindent eldöntő ötödik csatát az alapszakasz alapján kedvezményezett miskolciak otthonában rendezik. Mindegyik mérkőzés 18 órakor kezdődik, a nyertes pedig bejut a rájátszásba.

Augusztus 1-től

A csütörtöki, jégcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón Egri István klubvezető, a helyi hokisport első embere, Glen Hanlon vezetőedző és Vas János, a gárda csupaszív csatára mondta el gondolatait a Miskolc–Budapest közötti, magyar–magyar rangadóról.

– A rájátszás a célunk – nyomatékosította Egri István. – Jön a párharc, hármat akarunk nyerni: az élet a MAC-ot küldte az utunkba, ezt kell elfogadni, mi csináltuk így, mi alakítottuk ki, most pedig ezt kell megvívni mind a játékosoknak, mind az edzői stábnak. Aki egyébként számolgat, elbukik. Mi ismerjük mind a tizenegy ellenfelünket, és már a rajt előtt kijelentettem, hogy a ligát meg akarjuk nyerni, ha nem az idén, akkor jövőre, két vagy három év múlva. A mezőnyt alkotó valamennyi csapatot megvertük, így nincs senkitől félnivalónk. A rájátszásra egyébként augusztus 1-től, a felkészülés pillanatától készültünk, majd ugyanezt tettük az alapszakasz ötvenhét meccsén.

– Nekem az a dolgom, hogy a MAC ellen legjobbat hozzam ki a keret tagjaiból – vette át a szót Glen Hanlon. – A játékosok most tele vannak érzelmekkel, nekem pedig abban kell segítenem őket, hogy mindig ugyanazt a szintet hozzák. Ez a projekt a tapasztalatszerzésről szól, minden találkozó, amely nyomás alatt tart minket, felkészít a következő körre. Örülünk a meccseknek, a fiúk szívesen mennek a jégre, ezt boldogan teszik, nem az eget akarják nézni.

– A MAC-mumusság, amit sokszor hallok, túldimenzionált – szögezte le Vas János. – Most más kávéházba megyünk, döntsön a játék, döntsenek a mérkőzések.

További két év

A sajtótájékoztató nem csupán a Macik–MAC párharcról, hanem Vas Jánosról is szólt.

– Örömmel jelentem be, hogy csatárunk további két évig nálunk folytatja pályafutását – emelte hangját Egri István. – Maradása mindenki számára ideális: Jankó abszolút vezér, az egyik legértékesebb játékosunk, a jó közösségünk alkotó figurája, igazi egyéniség. Jól érzi magát nálunk, a családja pedig Miskolcon, ennek jegyében mit kívánhatok még számára? Azt, hogy a magyar válogatott csapatkapitányaként vezesse sikerre a válogatottat is. Eddig tizenkét A-csoportos meccse van, remélem, hogy irányításával Asztanában is sikeresek leszünk és osztályt ugrunk. Támadónk figyelembe vette, hogy ősztől is a Tipsport Ligában folytatjuk.

– Én is nagyon örülök, hogy Jankó itt marad – toldotta meg Egri István szavait Glen Hanlon. – Olyan játékosról van szó, akinek lehetősége adódna egész Európában szerepelni, így büszkeséggel tölt el, hogy újra a DVTK-t választotta.

– Köszönöm a szép szavakat – hangsúlyozta Vas János. – Nem azért írtam alá, mert külföldi ligában játszunk, hanem mert tetszett az itteni koncepció: haladjunk minél gyorsabban előre, sok magyar játékossal. Két éve és most is szimpatikus nekem Miskolc: a családommal egyetemben megszerettem a várost, a klubot, a szurkolókat, és mindössze húsz perc alatt lezajlott a beszélgetésem a jövőmről.

A kérdésre, hogy másokkal – beleértve Glen Hanlont is – tárgyal-e, Egri István közölte:

– A keret kilencvenkilenc százalékának és a stáb tagjainak is élő szerződése van a következő szezonra, a kérdés így csak az, hogy miként tudjuk tovább erősíteni a keretet. A mesterrel egy szezonban egyeztünk meg, de már tárgyalunk. A tréner jelenleg a meccsekkel foglalkozik, így konkrétumról még nem tudok beszámolni, azt viszont elárulom, hogy szeretném, ha folytatná itteni munkáját.


Jégkorong: jó tudni

A Macik a szezon előtt jelezték, az alapszakasz után külön jegyárakat állapít meg a kvalifikációs szakaszra és a rájátszásra. Azonban aki péntek 12.00-ig elővételben megvásárolja a belépőjegyeket a pénteki és szombati mérkőzésre, az az alapszakaszban érvényes áron teheti ezt meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szurkolóknak ezúttal is szerveznek buszos utazást, az utazás költségeihez a klub is hozzájárul.



[related-post post_id="4157603"]

[related-post post_id="4155444"]

[related-post post_id="4154235"]

[related-post post_id="4153316"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!