DVTK Jegesmedvék: Nincs tovább, a MAC Újbuda a végállomás

Miskolc - A DVTK-t 3–0-ás összesítéssel seperte el a fővárosi gárda a negyeddöntő elől.

Miskolc - A DVTK-t 3–0-ás összesítéssel seperte el a fővárosi gárda a negyeddöntő elől.

A Tipsport Liga rájátszásának első szakaszában, a nyolc közé jutásért zajló, három győzelemig tartó párharcban hétfőn este a harmadik meccset játszotta egymás ellen a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék csapata.

DVTK-góllal

A tegnapi mérkőzés első harmadában az első lövéseket a vendégek hozták össze: a 4. percben Szirányi közelről, a kapu elől lőtt mellé, majd három minutával később Kulmala a kapusba bombázott. Ez volt az előjátéka a sűrű percnek, ugyanis pár másodperccel később ismét a DVTK veszélyeztetett, majd a korongvesztés után a MAC került létszámfölénybe a vendég kapu előtt, aztán a rekontrából megszerezte a vezetést a Jegesmedvék együttese. Létszámfölényben Loiseau átadását Harrison verte be a jobb oldalról, és Bálizs hiába tolta el a lábával a kaput, a ketrecben kikötött lövés gólt ért, 0–1. A játékrész közepén Bodó szinte a semmiből egyenlített, a bal szélről eleresztett lökete Vay lábai között csorgott a kapuba, 1–1. A folytatásban Magosi ülte le a meccs első kiállítását, ami alatt azért akadt dolga a vendég kapusának. Amikor pedig teljes létszámban játszottak a csapatok, Loiseau lépett ki, de a 2 az 1 elleni támadásban nem passzolt, hanem lőtt, Bálizs pedig védett. A 15. percben Bodó kiugrása után adódott ziccer, de Vay remekül fogta a jobb sarkot, és Pápai ismétlését is hárította. Nem sokkal később Ritó távolról eleresztett lökete jött ki a hazai kapusról, az ismétlésből viszont nem lett veszély. A 18. perc hozta a MAC második gólját: Dudás ütötte kapura a korongot, ami kijött Vayról, Szigeti a kapu jobb alsó sárkára küldte pakkot, ami bevánszorgott a gólvonal mögé, és bár Odnoga nagyon dolgozott azon, hogy hozzáérjen, erre nem volt szükség, 2–1. A második játékrész elején Negrin kiállítását követően a DVTK, majd Harrison büntetőpadozása után a MAC játszott emberfórban, de egyik csapat sem tudott változtatni az eredményen. Aztán egyenlő létszámban a vendégek nagyobb nyomása közepette Miskolczi lövése, majd Pance bombája akadt el.

Kapuvas

A 31. minutában egy hazai kapuvas jelezte, hogy minden pillanatban szükség van a koncentrációra: Orbán bombájába Langkow tette bele az ütőjét, onnan a korong a kapuvasra, majd Vay mamutjára, aztán pedig ismét a vasra pattant, majd kifelé perdült. Válaszként a diósgyőri szurkolók támogatása közepette Magosi lőtt, majd Vas előtt adódott lehetőség, aztán Galanisz alakított ki magának helyzetet. Izgalmas, változatos volt a mérkőzés, Klempa lőtt nagyon közelről, nagyon fölé, majd a nagy Jegesmedve-fölényt hozó harmad hajrájában Loiseau lövését fogta Bálizs.

Orbán is

A harmadik menet elején Harrison és Láda lövését hárította Bálizs, de aztán jött az újabb Újbuda-ütés. A 43. percben Langkow jó passzánál Kiss D. nem tudta elseperni a pakkot, ami így Orbán elé került, ő pedig közelről nem hibázott, 3–1. A kapott gól még messzebbre küldte a negyeddöntőtől a Macikat. Szirányi nagy hibája után a mezőny legjobbja, Langkow adott filléres passzt Bodónak, de utóbbi közelről a kapusba lőtt. Rövid időn belül ismét felállt a DVTK, Milam két lövését is fogta Bálizs. A hazaiak jó kapusteljesítménye és az idő a MAC-nak dolgozott, és az is, hogy a játékrész közepén elcserélte magát a vendég együttes, és mivel hatan voltak a jégen, kiállítást kaptak. Ennek során Vasnak volt ugyan egy kiugrása, az 52. percben Dudás lövésébe Bodó tette bele az ütőjét, a pakk pedig a kapuban kötött ki, ezzel eldőlt a meccs, 4–1. Hat perccel a vége előtt Vokla kiállítása után a kapusukat is levitték a vendégek, de felzárkózni ezzel sem sikerült. A DVTK játékosai a hajrában csalódottan csóválták a fejüket a kispadon, ezen a meccsen szinte semmi sem sikerült. 124 másodperccel a vége előtt emberfórból, Harrison átadásából Pance betalált, de ennek már nem volt jelentősége. A DVTK a Tipsport Ligában lejátszott hatvanadik meccsével befejezte a nem egészen hat hónapos évadját.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

MAC Újbuda – DVTK Jegesmedvék 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)

Budapest, 1450 néző. V.: Novák, Adamec – Orolin, Valo (szlovákok).

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Orbán 1, Langkow (1), Bodó 2 – Negrin, J. Dudás (2), Klempa, Brown, Dansereau – Burt, Vokla, Pápa, Majoross, Terbócs – Bugár, Garát, Odnoga, Kreisz, Szigeti 1. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Pance 1, Vas, Kulmala – Szirányi B., Vojtkó, Harrison 1 (1), Loiseau (1), Magosi – Láda B., Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert T., Hajós, Ritó. Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc.

Majoross Gergely: – Megint kiváló sorozatot vívott ez a két csapat, hol nekünk ment jobban, hol nekik, volt, hogy a szerencse is mellénk állt. Taktikusan játszottunk, és ennek köszönhetően jutottunk tovább.

Glen Hanlon: – Sok helyzetet alakítottunk ki, sűrűn lőttünk kapura; lehet, hogy nem volt mindegyik jó, és azt is el kell ismerni, hogy ellenfelünk kapusa jó szériáját ezen a meccsen is folytatta. Nem adtuk fel a végéig, de a góllövéssel hadilábon álltunk.

Az egyik fél 3. sikeréig tartó párharc végeredménye: 3–0. A 8 közé a MAC jutott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!