DVTK Jegesmedvék: Felállt a MAC, és ha ma nyer, akkor…

Miskolc - Második meccsét is elbukta szombaton hazai környezetben a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Második meccsét is elbukta szombaton hazai környezetben a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A pénteken elveszített első találkozó után inkább a házigazda DVTK Jegesmedvéken volt a nyomás szombaton, amikor a szlovák Tipsport Ligában a nyolc közé jutásért zajló három nyert meccsig tartó párharc második felvonását vívták a MAC Újbudával. A népkertieknél egy hiányzó volt, ugyanúgy, mint egy nappal korábban, mégpedig a sérült Gőz.

A teste is kellett

Bő fél perc alatt Bálizsnak kellett kétszer is mozdulnia a felé érkező korongért, és a hazai nyomás utána is tartott. Alaposan beletették a sebességet a csapatok a mérkőzés elejébe, így aztán mindig gyorsan adódott figyelni való a támadó harmadokban. Klempa küldött egy nagy bombát a miskolci kapura, de Vaynak nem okozott problémát ennek hárítása. A biztonság, a pontos védőmunka mindkét csapatnál nagyon fontos volt, míg a 7. perc elején Magosi előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, Bálizs már a hátán feküdt, de nem rezdült a háló. Pozsgai kapta az első büntetést, a Macik keresték a legjobb lövő pozíciót előnyben, volt, hogy Bálizs teste is kellett a hárításhoz. Aztán amikor letelt a büntetés, Galanisz lőtte jobbról keresztbe a pakkot, amely Macaulay lábáról a MAC kapusa mögé pattant (1–0). Pápa is szabálytalanabb volt a kelleténél, megint négyen maradtak a fővárosiak, a nyomás, a felállás megvolt, de az újabb találat nem. A 15. percben Vas tette vissza a játékszert a budapestiek kapuja mögül, az Macaulay korcsolyáját érintve megállt Bálizs előtt 30 centiméterre, az ott lévő Pance eszmélt a leghamarabb, és bepiszkálta a pakkot a hálóőr lábai között (2–0). Bő két perc volt a felvonásból, amikor Burt került szembe Vayval, lőtt, de a DVTK kapusa nagy reflexszel mentett. Volt még lehetősége Harrisonnak is, valamint az Újbuda két lesbe is belefutott, megérdemelt miskolci vezetéssel zárult az első menet.

Galanisz-kapuvas

A második harmadban Bálizsnak kellett térdelnie először a korongért, a másik oldalon Majoross kapott blokkot Szirányitól. A MAC a hazai harmadba belőtt korongokat favorizálta, ám ezek tisztázása nem volt nehéz munka a DVTK-s bekkek számára. Miskolczit terelte a játékvezető a büntetőpad felé, akadályozásért, a vendég tologatás közepette viszont Galanisz talált kapuvasat. Aztán egál lett a létszám, mert Negrin is kapott egy „kisbüntit”.

Az előnyök nem hoztak változást az állásban, a puskapor még éppen megvolt, csak a célzások nem sikerültek. Loiseau is mehetett rövid időre melegedni, a fórral semmire se ment Majoross Gergely csapata. A 34. percben azonban szépített az Újbuda: egy kapu mögül visszajátszott korongra Langkow jött a legjobban, és őrzőjét megelőzve Vay mögé lőtte a játékszert (2–1). Ezután, rövid időn belül kétszer is elmozdult a MAC kapuja, Bálizs közreműködésével, ezt a húsz percet a látogatók nyerték a kicsit belassuló piros-fehérekkel szemben.

Browné az utolsó

Izgalmas, nyílt csatát ígért a harmadik harmad, oldalhálót találtak a kék-fehérek – de utána azonnal egyenlítettek: Dansereau passzolt Dudáshoz, aki lőtt, és Vay testéről a gólvonal mögé esett a játékszer (2–2). A 47. percben Negrin ütötte el a kiugró Pancét, Galanisz kihagyta a megítélt büntetőt. Észbe kapott a DVTK, hogy azért ez így mégse lesz jó, igyekeztek az első harmadban hozott fordulaton pörögni. Brown nem hitte el, hogy kiállították, a közönség már ugrott volna fel a helyéről, de a hazai bombák egyike sem ért célt. Simán benne volt a mérkőzésben, hogy ide vagy oda még a rendes játékidőben eldől az összecsapás, a korong birtoklása nagy becsnek számított. Magosi akciózott szépen, majd 2:08 perc volt vissza, amikor Loiseau gólját videózták vissza a bírók, akik végül nem adták meg. Ami egyet jelentett a hosszabbítással – 4 a 4 ellen, tervezett 10 percig. Miskolci kiállítás után időt kért a MAC, Brown kegyetlenül beverte a pakkot a jobb felsőbe (2–3).

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után

Miskolc, 1095 néző. V.: Kalina, Korba, Soltés, Kollár (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Pance 1, Vas M. (1), Kulmala – Szirányi, Vojtkó, Harrison, Loiseau, Magosi (1) – Láda B., Milam, Miskolczi, Galanisz 1, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó. Vezetőedző: Glen Hanlon.

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Orbán (1), Langkow 1 (1), Bodó – Negrin, Dudás 1 (1), Klempa, Brown 1 (1), Dansereau (1) – Burt, Garát, Pápa, Majoross B., Terbócs – Bugár, Vokla, Odnoga, Kreisz, Szigeti. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc.

Glen Hanlon: – Ismét jól kezdtük az első harmadot, éppúgy, mint az előző mérkőzésen, és kétgólos előnyre tettünk szert. A második harmadban a MAC nagy nyomást helyezett ránk, akkor szerencsénk volt, hogy csak egy gólt kaptunk. Kettő-kettő után úgy éreztem, visszavettük az irányítást, ám a hosszabbításban mégis veszítettünk.

Majoross Gergely: – Laposabban kezdtük a mérkőzést, mint szerettem volna, úgy tűnt, bennünk nagyobb nyomot hagyott a pénteki mérkőzés. Két furcsán pattanó korong került a kapunkba, de az utána következő 50 percben nemcsak azt bizonyítottuk, hogy gyors és képzett csapat vagyunk, hanem azt is, hogy jó személyiségjegyekkel is rendelkezünk.

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a MAC Újbuda javára.

A csata hétfőn 18.00-tól a fővárosban folytatódik a harmadik meccsel.



[related-post post_id="4159783"]

[related-post post_id="4158631"]

[related-post post_id="4157603"]

[related-post post_id="4155444"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!