Ismét kanadai hátvédet igazoltak a DVTK Jegesmedvék

Miskolc - Paul Cianfrini személyében egy kőkemény hátvéd érkezik Miskolcra, aki az ECHL-ben szereplő Wheeling Nailers csapatában játszott, amellyel az előző szezonban a Keleti Főcsoport bajnoka lett.

Miskolc - Paul Cianfrini személyében egy kőkemény hátvéd érkezik Miskolcra, aki az ECHL-ben szereplő Wheeling Nailers csapatában játszott, amellyel az előző szezonban a Keleti Főcsoport bajnoka lett.

Újabb légióssal erősödik a Jegesmedvék védelme. A kanadai Paul Cianfrini egy évre kötelezte el magát a DVTK Jegesmedvékhez. A kanadai játékos a junior és egyetemi ligák után, hat szezont töltött el az ECHL-ben, valamint három meccsen az AHL-ben is lehetőséget kapott.

Legutóbb a Wheeling Nailers csapatában játszott, ahol két évig Doug Bradley vezetőedzővel is együtt dolgozott. A legutóbbi három szezon mindegyikében bejutottak a rájátszásba, melynek koronájaként, az előző évadban megnyerték főcsoportjukat, és játszhattak a Kelly Kupáért az ECHL nagydöntőjében. Ott ugyan nem sikerült nyerniük, de frissen igazolt játékosunk kulcsszerepet játszott a menetelésben. Csapata szinte összes mérkőzésén pályára lépett, ami nem kevesebb 71 alapszakasz és 24 rájátszás meccset jelent. A közel 100 mérkőzésen 29 pontot és 59 kiállítás percet gyűjtött be, így elmondható, hogy egy igazán kemény, és nagyon erős játékos folytatja nálunk a pályafutását.

- A kemény és agresszív játék jellemez - osztotta meg Paul Cianfrini önmagáról a DVTK hivatalos honlapján. - Csak a győzelem érdekel, aminek érdekében bármit hajlandó vagyok megtenni. Tudom, hogy Miskolc nagyon szép hely, mivel több családtagom is járt már ott. A korábbi edzőmmel Doug Bradley-vel is beszéltem, aki arról biztosított, hogy nagyon jó a hoki színvonala, és hogy remek csapatunk lesz, melynek tagjai már most is nagyon keményen dolgoznak a felkészülés alatt. Örömmel csatlakozom a DVTK Jegesmedvék csapatához, amiről tudom, hogy remek klub, páratlan szurkolótáborral. Alig várom, hogy pályára léphessek, és MOL Liga győzelemhez segítsem a csapatot.

Paul Cianfrini várhatóan augusztus 22-én érkezik Magyarországra, ezt követően kapcsolódik be a közös felkészülésbe.

Változott a felkészülési program

Az ukrán HC Donbass Doneck helyett a szlovák HC 07 Detva ellen játszik a DVTK Jegesmedvék csapata a zólyomi Pavel Zabojnik Emléktornán, ahol a kezdési időpontok is módosultak némileg.

A DVTK Jegesmedvék felkészülési programja

Augusztus 18-án Zólyomba utaznak a Macik, ahol részt vesznek a hat csapat részvételével zajló Pavel Zabojnik Emléktornán. A zólyomi megmérettetést követően sem pihennek. További három, a MOL Ligától magasabban jegyzett bajnokságban szereplő csapatok ellen készülnek fel a szezon kezdetére.

Pavel Zabojnik Emléktorna

 • 2016. augusztus 18., csütörtök (Zólyom, Szlovákia), 19:00 HKM Zvolen (szlovák extraliga) - DVTK Jegesmedvék
 • 2016. augusztus 19., péntek (Zólyom, Szlovákia), 12:00 DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva (szlovák I. osztály)
 • 2016. augusztus 20., szombat (Zólyom, Szlovákia), 12:00 DVTK Jegesmedvék - GKS Tychy (lengyel I. osztály)
 • Felkészülési mérkőzések

 • 2016. augusztus 25., csütörtök (Zsolna, Szlovákia), 18:00 MsHK Zilina (szlovák extraliga) - DVTK Jegesmedvék
 • 2016. augusztus 29., hétfő 17:00 (Miskolc), 17: 00 DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Michalovce (szlovák I. osztály)
 • 2016. szeptember 2., péntek (Túrócszentmárton, Szlovákia), 18:00 MHC Martin (szlovák extraliga) - DVTK Jegesmedvék
 • Forrás: dvtk.eu

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!