BOON - Sport - DVTK

2019.04.06. 20:04

Labdarúgó NB I - Folytatta jó sorozatát, idegenben nyert a Haladás

Miskolc - A Haladás vendégként nyert szombaton a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Miskolc - A Haladás vendégként nyert szombaton a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A tabellán utolsó szombathelyi csapat a legutóbbi öt fordulót tekintve a negyedik győzelmét aratta és öt pontra megközelítette a DVTK-t, amely a tizedikről a tizenegyedik, kieső helyre csúszott vissza.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Diósgyőr, 4117 néző, v.: Farkas Á.

gólszerző: Rui Pedro (77.)

sárga lap: Tajti (67.), Sesztakov (76.), Bacsa (81.), illetve Golodiuk (20.), Holdampf (29.), Rui Pedro (35.), Németh Mi. (54.), Priksin (80.)

DVTK:

Antal - Polgár, Brkovic, Tamás M. - Sesztakov, Szabó B., Mazalovic (Prosser, 62.), Tajti (Mihajlovic, 84.), Juhar - Bacsa, Hasani

Haladás:

Rózsa - Habovda, Jagodics, Tamás L., Németh Mi. - Holdampf - Ivanov, Golodiuk, Rui Pedro (Mohl, 88.), Ofosu (Bamgboye, 76.) - Rabusic (Priskin, 68.)

Kiegyenlített, lüktető játék zajlott az első félidő első felében, akadt egy-két helyzet mindkét oldalon, de inkább küzdelmes, mint színvonalas volt a mérkőzés ebben a szakaszban. A párharcokból érződött, hogy nagy a tétje az összecsapásnak, sok volt a szabálytalanság. A félidő felétől fölénybe került a Haladás, szépen építkezve, pontos passzokkal jutott el többször a hazaiak kapujáig, egy-két alkalommal közel állt a gólszerzéshez, de nem született meg a vezető találat. A hazaiak ebben a periódusban jórészt védekeztek, csak az utolsó öt percben vezettek ismét támadásokat.

Annak ellenére, hogy nem esett gól az első negyvenöt percben, egyáltalán nem volt unalmas a mérkőzés.

A szünet után is élénk maradt az iram, de ekkor már egyértelműen DVTK irányított, percekre a kapuja elé szegezte a Haladást, komoly gólveszélyt azonban keveset tudott kialakítani. Aztán megint kiegyenlítettebbé vált a játék, majd a Haladás a hajrához közeledve egy szöglet után megszerezte a vezetést, és ezzel végül meg is nyerte a mérkőzést.

Mindkét csapatnak volt olyan időszaka, amelyben lényegesen jobban játszott ellenfelénél, végül a Haladásnak sikerült begyűjtenie a három pontot.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!