BOON - Sport - DVTK

2018.02.23. 10:16

DVTK: Pakson mindenki takarított

Miskolc, Paks - Úgy néz ki, hogy mindkét megyei érintettségű élvonalbeli összecsapást megrendezik.

Miskolc, Paks - Úgy néz ki, hogy mindkét megyei érintettségű élvonalbeli összecsapást megrendezik.

Télben indult el a magyar futballtavasz, hét közben a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzései közül hetet tudtak megrendezni, az Újpest FC – Paksi FC találkozót az intenzív havazás miatt nem sikerült lejátszani (ezt a meccset jövő hét szerdára halasztották, a visszavágónak egyelőre még nincs időpontja). Ezen a hétvégén két osztályban is bajnoki meccseket kellene rendezni a kiírás szerint, szombaton NB I-es fordulóra, vasárnap pedig NB II-esre kerülne sor.

Ha nem érkezik…

Néhány helyszínen azonban kérdéses, hogy tudnak-e játszani a csapatok. Ez a probléma aligha érinti Mezőkövesdet, ahol kedden még havas pályán játszott kupameccset a DVTK, hiszen tegnap már csapadékmenetes, száradó, pihenő gyep „készült” az újabb kihívásra, és ha nem érkezik jelentős csapadékmennyiség, akkor nem lesz akadálya annak, hogy szombaton 17.00-tól ugyanitt lejátsszák a Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC élvonalbeli bajnokit.

Nem tette lehetővé

A megye másik NB I-es labdarúgócsapatának, a DVTK-nak ugyanebben az időpontban a Paksi FC vendégeként kellene pályára lépnie a 20. forduló keretében.

A dunántúli együttes stadionját csütörtök reggel még kb. 10 centis hótakaró borította, és az időjárás nem tette lehetővé, hogy géppel tisztítsák meg, mert azzal nagy károkat okoztak volna. Mivel Pakson nem fűthető a pálya, így kézi erővel láttak neki tegnap a játéktér letakarításához, és ebben a tolnai együttes játékosain kívül a klub dolgozói, önkéntesek és szurkolók is részt vettek. A paksi egyesülettől kapott információk alapján, ha a helyzet legalább így marad, akkor a találkozót minden további nélkül le lehet bonyolítani holnap, a csapatuk is ennek megfelelően készül. A szövetség egyébként jelentést és képeket kért a kluboktól, a Duna-partiak tegnap 13 órakor „jelentettek helyzetet”, hogy miként állnak a takarítással.

- BCS, KT, MI -


Barcika: újvárosi helyzet

A labdarúgó NB II-ben a hétvégén kezdődik, kezdődne a tavaszi szezon (22. forduló), ezen belül az újonc Kazincbarcikai SC vasárnap 14 órától fogadná a Szolnoki MÁV FC-t. Mégpedig a Tiszaújvárosi Sportcentrumban, ugyanis az észak-borsodiaknak még nincs másodosztályra alkalmas pályájuk (az együttes az őszi hazai találkozóit is itt játszotta le). Gál Csaba, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: amit lehetett, megtettek a pályával, előkészítik a mérkőzésre, de a várhatóan -5 Celsius-fokos hideg miatt nagyon kemény, sérülésveszélyes lesz a talaj.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!