BOON - Sport - DVTK

2017.10.25. 14:41

Az egységesen támogatott - Interjú: Sántha Gergellyel

Miskolc - Október 12-tól új ügyvezetője van a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak. Interjú: Sántha Gergellyel, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. új ügyvezetőjével.

Miskolc - Október 12-tól új ügyvezetője van a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak. Interjú: Sántha Gergellyel, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. új ügyvezetőjével.

– Gratulálunk!

Sántha Gergely: Köszönöm. Mihez is?

– Az ügyvezetői kinevezéséhez, és ahhoz, hogy remekül mutatkozott be, hiszen az Ön által működtetett gazdasági társaság labdarúgócsapata négy vereségét gólzáporos győzelemmel feledtette a Vasas ellen, majd egy hétre rá a bajnok Honvédot is legyőzte.

Sántha Gergely: Feltétlenül átadom annak, akit illet, mert az 5-0-ás siker, és a 2-1-es győzelem elsősorban nem az én érdemem.

– Egy nap híján két hete, csütörtökön tartottak taggyűlést a DFC Kft. tulajdonosai, és ott lett Önből a társaság ügyvezetője. Nagy menet lehetett, hiszen jogilag saját magát bármikor kinevezhette volna, lévén Ön a többségi tulajdonos, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője, és amennyire ismerni lehet a DFC Kft. működési szabályzatát, az ezen a poszton történő személyi változtatáshoz Ön is elég lenne…

Sántha Gergely: Nyilván nem magamat neveztem ki, a döntést a DFC Kft. két főtulajdonosát, az Arago Befektetési Holdingot és a Miskolc Holdingot irányító személyek hozták, az ő kérésükre, egyetértésükkel lettem ügyvezetője a cégnek.

– Feltételezem, nem azon a napon dőlt el, hogy Ön viszi tovább a DFC Kft.-t…

Sántha Gergely:Valóban nem ott dőlt el, pár nappal a taggyűlés előtt Leisztinger Tamás, a Borsodsport Invest Kft. és az Arago Holding tulajdonosa, valamint dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere egyeztetett ebben a témában.

– Miért volt erre szükség?

Sántha Gergely: A DVTK, mint regionális multisportklub olyan szintű növekedési fázisban van, ami folyamatosan új erőforrások bevonását kívánja, HR szinten is. Azzal, hogy a DFC Kft. ügyvezetője lettem, deklaráltan is több időt fogok szánni ennek a területnek az irányítására.

– Kívülről nézve ez nem tűnik nagy változásnak, hiszen eddig Ön heti x órát foglalkozott a DVTK-val, ez most x+8 vagy x+16 lesz, munka meg csak egyre több, gondoljunk csak a négy nagy projektre, amit tető alá kell hozni rövid időn belül.

Sántha Gergely: A DVTK mind a szakosztályok számát, mind a működési területének bővítését illetően növekedési fázisban van. Ahogy utalt rá, komoly infrastrukturális fejlesztések is várhatók. Ezen infrastrukturális fejlesztések koordinálása teljes embert kíván, ezeket a feladatokat végzi a jövőben az ügyvezetőségről leköszönő Szabó Tamás, akinek ezen felül – nem utolsósorban – a sportágak bővítésének operatív koordinálása is a munkájának része lesz. Az említett kihívások hozták azt, hogy kis mértékben átstrukturálódott a klub menedzsmentjének szerkezete, és egy olyan ügyvezetőre volt szükség, akit a DFC Kft. tulajdonosai egységesen támogatnak.

– Mivel lesz ezzel több, jobb a DVTK? Mennyivel jut több ideje a klubra a jövőben? Mert, ha jól tudjuk, Ön a Leisztinger Tamáshoz kapcsolódó Arago csoportban több projektnek is menedzsere…

Sántha Gergely: Az Aragón belüli többi feladat hullámszerűen érkezik, nem egy előre meghatározható időben, a DVTK ezzel szemben konstans és állandó folyam. Szerintem nem lesz ezzel gond, igyekszem megfelelni az elvárásoknak, és mivel nem mellékesen Leisztinger Tamás kifejezett kérésére történik mindez, ez számomra azt az üzenetet hordozza, hogy még fontosabb neki az, hogy a DVTK, mint klub, haladjon a kitűzött célok felé.

– Érdekes, amit mond, mert az NB I-es labdarúgócsapat meccsein, és más DVTK-s sportágak bajnokijain sem nagyon lehet őt felfedezni.

Sántha Gergely: Viszont a focisták edzését a múlt héten csütörtökön megnézte…

– Nem mondja komolyan?

Sántha Gergely: Dehogynem. Meccseken valóban kevesebbet lehet látni, de ez nem jelenti azt, hogy ne kísérné nyomon a klub történéseit és ne venne részt a klub stratégiájának, életének az alakításában.

– Akkor lehet, hogy felesleges is megkérdezni, hogy mi a valóság­alapja annak, ami időről időre elterjed a szurkolók között, hogy Leisztinger Tamás kiszáll a DVTK-ból, eladja a többségi tulajdonrészét.

Sántha Gergely: A klub tulajdonosai nem feltétlenül osztanak meg velem minden információt. Amennyiben lenne ilyen a napirenden, elképzelhető, hogy beavatna ebbe Leisztinger Tamás, illetve a másik oldalról, például egy gazdasági átvilágításból azért kiolvasható lenne ilyen jellegű szándék, de nem tudok ilyenről, nem látok ilyet, amin már csak azért sem csodálkozom, mert az elmúlt évek során azt tapasztaltam, hogy mind a két tulajdonos portfóliójában a DVTK fontos és értékes elemnek számít.

– Szó esett már a négy nagy projektről, amelynek a megvalósításáról júliusban kormányhatározat is született, azzal a tartalommal, hogy a DVTK Egerben, Salgótarjánban és a felvidéken, a hírek szerint Rimaszombatban labdarúgó infrastrukturális fejlesztéseket hajt végre, és nem utolsósorban Diósgyőrben is, ahol egy multifunkcionális csarnok épül. Ezekre 25 millió forint híján összesen 10 milliárd forintot áldoz az állam, és bár lassan három hónapja született az ezt tartalmazó kormányhatározat, de azóta csak a nagy csend veszi körül.

Sántha Gergely: Lassan két éve dolgozunk ezen a projekten kollégáimmal, ez a fejlesztési csomag része a DVTK régiós stratégiájának. Ennek részleteiről a vonatkozó szerződések megkötése után tudunk majd bővebben beszélni.

– Pontosan mikor?

Sántha Gergely: Négy önmagában is nagy projektről van szó, köztük egy határon átívelőről. Minden elemnek nagyon komoly adatszolgáltatási kötelezettsége van, ami nem megy egyik napról a másikra. Jelenleg úgy látom, hogy már nincs messze az a nap, amikor konkrétumokkal lehet majd szolgálni ezekről a fejlesztésekről.

– A DFC Kft. új ügyvezetőjeként mit tart fontosnak a munkája során?

Sántha Gergely: Azt, hogy aki az észak-magyarországi régióban a DVTK-val bármilyen kapcsolatba kerül, legyen az sportoló, szponzor, munkavállaló, szurkoló, vagy bárki, akinek fontos a Diósgyőr, elégedett legyen a találkozással.

– A DFC Kft.-nek a labdarúgócsapat működtetése a fő feladata, és bár a DVTK-drukkerek között biztosan akadnak, akik még egy hőlégballon-szakosztály eseményeire is kíváncsiak lennének, de a legtöbb szurkolónál a foci áll az első helyen. Mire számíthatnak ők?

Sántha Gergely: Habár a legtöbben a futballal és a DFC Kft.-vel azonosítják a DVTK-t, ma már kijelenthetjük, hogy a DVTK szerencsére jóval több ennél. Ennek ellenére egyértelmű a labdarúgás dominanciája, és ez számunkra sem kérdés. Azt a pénzt, amit a régió labdarúgóutánpótlás-rendszerének felépítésére fordítunk, elkölthetnénk menedzserek jutalékára, játékosok fizetésére is, de úgy gondoljuk, hogy a jövőt illetően azzal sokkal jobban járunk, ha egy viszonylag népes régiót lefedő, egységes elveken működő futballszakmai rendszert hozunk létre, mert ezzel középtávon fel tudjuk majd venni a versenyt a nálunk jóval komolyabb anyagi lehetőségekkel rendelkező klubokkal. Lehet, hogy érdekesen hangzik, de nem a jelennek élünk, hanem a jövőnek dolgozunk a klub munkatársaival. És ha már szóba hoztam őket: úgy látom, hogy egy jó csapat van alakulóban, nem csak a pályán, hanem a DVTK vezetésében is. És ennek a csapatnak a közös munkája, amibe beleértem a vezetőedzőt, vagyis a szakmai igazgatót, az akadémiai igazgatót, az orvosigazgatót, a marketing-kommunikációs igazgatót, az értékesítési igazgatót, a gazdasági igazgatót, szóval ennek az együttesnek a DVTK szem­pontjából az összjátéka szintén ugyanúgy fontos, mint azoké, akik hétről hétre a pályán méretnek meg bajnoki vagy kupamérkőzéseken.



[related-post post_id="3655502"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!