PR cikk

2019.10.16. 12:33

Lakásfelújítás télen? Nem lehetetlen!

Ideális esetben már mindened a helyére került a nagy nyári lakásfelújítás után, így boldog bekuckózásban várod a telet és a mínuszokat.

Viszont, ha eddig csak játszadoztál a lakásrenoválás gondolatával tuti biztos, hogy nem a következő hetekben fogsz belevágni. De ugyan miért? Mert soha nem azt hallod, hogy nagy téli lakásfelújítás, vagy frissítő téli festés vagy s.o.s. téli burkolás. Nem, mivel ezeket valahogy a tavasszal és a nyárral kötjük össze. Amikor először szembesültem azzal, hogy télen is ugyanúgy lehet lakást felújítani, mint nyáron, kicsit meglepődtem. Álmomba se gondoltam volna, hogy mikor a hőmérő higanyszála 10 fok alá csökken lesz még bármire is lehetőségem/kedvem. Pedig lett, sőt, sokkal több is, mint azt vártam. Elmesélem, hogyan történt:

A szakik ilyenkor jobban ráérnek

Először is ott van a szakember kérdés. Köztudott, hogy az igazán jó szakemberek áprilistól októberig be vannak előre táblázva. Ha csak nem ismerős az illető vagy nem „házon belül” próbálod megoldani, kőművest vagy egy megbízható felújító csapatot nehezen fogsz találni. Ha mégis találnál utolsó pillanatban, az már tényleg csak a szerencsén fog múlni. Mivel ilyenkor számukra is kevésbé van „szezon”, ezért néha még az áraikból is le lehet faragni, ami meg a pénztárcádnak és ezáltal a közérzetednek fog jót tenni. A kivitelezők többnyire a tél kezdetére, vagyis az építkezési szezon végére már letudják feladataikat, éppen ezért a következő hetekben talán könnyebben fogsz tudni megbízható szakértőket találni a belsőépítészeti munkák elvégzésére is.

Attól, mert kinn hűvösebb az idő, bent még lehet munkálkodni

Ha kinn hideg van, több időd jut újratapétázni a falakat vagy éppen – egy kis segítséggel – újraburkolni a konyhát vagy a fürdőt. Sem a tapétázás, sem a benti burkolás nem évszakfüggő, így akár decemberben is nekiláthatsz. Ha szeretnéd karácsonyra kicsit feldobni a lakást, vagy az újévet kezdenéd úgy, hogy nemcsak a terveidben újulsz meg, hanem az otthonodban is, akkor vágj csak bele nyugodtan! Cseréld divatosabbra régi, kopott tapétádat, a hideg vagy meleg burkolat, csak minden munkálatnál figyelj a kellő szellőztetésre, főleg ha ragasztóval, oldószerrel dolgozol.

Ne hagyd nagyon kihűlni a helyiséget, szóval ne csökkenjen 12-15 fok alá, de azért szellőztess alaposan, ha tapétázásnak vagy burkolásnak látnál neki.

Kapcsolók, konnektorok, vezetékek cseréje

A vezetékek behúzása, a konnektorok, a lámpatestek és a kapcsolók cseréje sem szezonális feladat, így egész évben nekifoghatsz. Persze ne kezdd el nagyon szétbontani a falat, mert az sok porral és piszokkal jár, de az apróbb munkálatokat ilyenkor is elvégezheted. Ha nem értesz hozzá, semmiképp se fogj bele egyedül, inkább keress profit, hiszen az áram nem játék, és balesetveszélyes, ha hozzá nem értő ember babrálja!

Gipszkartonozásra fel!

Az istenek ajándéka a gipszkarton, hiszen nagyon egyszerűen lehet vele dolgozni úgy, hogy közben drasztikusan megváltoztathatjuk vele a lakás összképét. Mivel kevés kosszal és porral jár, ezért télen is belevághatsz, ha épp ilyenkor jut eszedbe leválasztani a nappalitól az ebédlőt. Remekül és gyorsan rögzíthető, így bármikor felhúzhatsz egy válaszfalat mindenféle gond nélkül. Építhetsz a segítségével új könyvespolcot, de a gipszkartonban az az igazán jó, hogy rengetegféleképpen hasznosíthatod.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!