BOON - PR cikk

2015.09.28. 14:28

Zöldfelületeket gondoz a Jánosik Kft.

Két, zöldterületek gondozására kiírt közbeszerzési pályázaton is sikerrel szerepelt a napokban a Jánosik és Társai Kft. és mintegy 104 millió forint értékű megbízást kaptak. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

Két, zöldterületek gondozására kiírt közbeszerzési pályázaton is sikerrel szerepelt a napokban a Jánosik és Társai Kft. és mintegy 104 millió forint értékű megbízást kaptak. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

Három éven át végzik majd az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. védterületeinek és az itt található létesítmények egyéb zöldfelületeinek karbantartását 66 hektárnyi területen. A munkálatok során füvet kaszálnak, fát vágnak, sövényt nyírnak. A vízkészlet megóvása érdekében szigorú előírások szabályozzák a munkavégzést.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében levő nógrádi termőföldek egy részének megmunkálását is a Jánosik Kft. végzi a jövő év végéig. A Nemzeti Park működési területén három térségében, 130 hektáron kezdik meg védett gyepterületeken bokrok, cserjék vágását, szárzúzását. A 10 centiméternél vastagabb vágott növényzetből tűzifa lesz, s ezeket külön gyűjtik. A munkákat gépekkel és kézi eszközökkel is végzik, ahogy a terepi adottságok kívánják. Mivel védett természeti területekről van szó, a szokottnál is szigorúbban veszik figyelembe az erre vonatkozó előírások betartását.

A cég tulajdonosa a Külterület ágazat más jellegű tevékenységéről elmondta, hogy egyre többen ismerik az ipari alpintechnikai munkákra szakosodott csoportjukat is. Több mint tíz éves tapasztalattal a hátuk mögött dolgoznak. Szakmai felkészültségüknek köszönhetően szélsőséges körülmények között is biztonságosan végzik a megbízásaikat, legyen szó akár veszélyes fák kivágásáról, gallyazásáról, nehezen megközelíthető építmények felületi takarításáról, felújításról, bevásárlóközpontok és irodaházak üvegfelületeinek külső-belső tisztításáról, templomtornyok javításáról, acélszerkezetek építéséről, bontásáról, illetve egyéb magasban végzett karbantartási munkákról. Állványozás nélküli gyors és biztonságos tevékenységük a megrendelők számára azonnali megoldást és az esetek többségében költségmegtakarítást jelent a hagyományos eljárásokkal összehasonlítva.

- Ez évre a Jánosik Kft. 9 milliárd forint árbevételt tervez, ebből a Külterület ágazat várhatóan 3-400 millió forinttal fog részesedni - mondotta Jánosik Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!