BOON - PR cikk

2013.07.23. 13:13

„EGY JÓ SZAKMA FELÉR EGY DIPLOMÁVAL!”

2010 és 2013 között jelentősen átalakult a szakképzés és ezzel együtt a közoktatás és felnőttképzés rendszere Magyarországon. A vonatkozó jogszabályok alapjaiban módosították az iskolák és fenntartók feladatait, az intézkedések helytállóságát azonban csak a következő évek gyakorlata igazolhatja.

2010 és 2013 között jelentősen átalakult a szakképzés és ezzel együtt a közoktatás és felnőttképzés rendszere Magyarországon. A vonatkozó jogszabályok alapjaiban módosították az iskolák és fenntartók feladatait, az intézkedések helytállóságát azonban csak a következő évek gyakorlata igazolhatja.A változtatások nagyrészt azonban szükségesek, ésszerűek, szakmailag megalapozottak, melyek átláthatóbbá, életszerűbbé tették a szakképzési rendszert. Jelenleg a „régi képzési rendszer" és az új környezet párhuzamát éljük, s bár az innováció üdvös, a gyakorlati megvalósítás nagyon nehéz feladat elé állítja az iskolákat, pedagógusokat, fenntartókat. Iskolánk ebben a folyton változó környezetben törekszik arra, hogy állandóságot nyújtson a tanulóknak, ugyanakkor rugalmasan reagáljon a változásokra és széles kínálattal, lehetőséggel szolgálja a diákságot.

Örömünkre szolgál, hogy az oktatásirányítás hangsúlyt fektet a szakképzésre és elkötelezetten tesszük magunkévá az idei Szakma Sztár Fesztivál mottóját: „ A jó szakma felér egy diplomával!" Szakiskolánkban a 8 osztályra épülő hároméves szakmunkásképzés duális rendszerben biztosítja a hozzánk jelentkező diákok számára a komplex szakmai vizsga letételét és ezzel együtt KÖZÉPFOKÚ iskolai végzettség megszerzését az alábbi szakmákban:

  • eladó
  • szociális gondozó-és ápoló
  • festő, mázoló, tapétázó
  • Szakközépiskolánkban a diákok 4 évfolyamon keresztül készülhetnek a választott szakirányon a szakmai érettségi vizsgára. Az érettségit követően továbbtanulhatnak felsőoktatási intézményben, de maradhatnak ötödéven a mi iskolánkban és szerezhetnek OKJ-s szakmát, vagy a 4. év után, azaz 2017-ben a szakmai érettségi végzettséggel már betölthetik az alábbi munkaköröket is!!! KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐ , PULTOS, TURISZTIKAI REFERENS!!!

    Tehát 2017-ben a végzős szakközépiskolásoknak már nem csak érettségi, hanem egyúttal szakma is lesz a kezükben.

    Gondoltunk azokra is, akik még a „korábbi" szakképzési rendszerben szereztek iskolai végzettséget. Felmenő rendszerben oktatjuk még a SZÁMÍTÓGÉPSZERELŐ,-KARBANTARTÓ diákokat , IRODAI ASSZISZTENSEKET és RUHÁZATI valamint ÉLELMISZER ÉS VEGYI ÁRU ELADÓKAT. Ezekhez az osztályokhoz 11. és 12. évfolyamokon egyaránt lehet csatlakozni 2013. augusztus 31-ig!!!

    Azok számára, akik még nem töltik be a 21. életévüket és már rendelkeznek OKJ-s szakmával de szívesen járnának még iskolába NAPPALI tagozaton ( kedvezmények vehetők igénybe ) ÉRETTSÉGIHEZ segítjük őket 2 év alatt. SZAKMA és ÉRETTSÉGI mindössze 2 TANÉV alatt!!! KIHAGYHATATLAN LEHETŐSÉG iskolánkban az IFJÚSÁGI OSZTÁLY!!! Jelentkezni augusztus 31-ig lehet ingyenesen.

    A Halmozottan Hátrányos Helyzetű diákoknak, és a tanulásban akadályozott tanulóknak (SNI) biztosítani tudjuk az INGYENESSÉGET akkor is, ha a második szakképesítésüket szerzik intézményünkben.

    Nem csak NAPPALI munkarendben, hanem az ESTI és LEVELEZŐ munkarendben szervezett szakképző évfolyamokon is INGYEN tanulhat szakmát az a felnőtt, akinek jelenlegi iskolai végzettsége nem teszi lehetővé az elhelyezkedést, vagy munkanélküli, esetleg munka mellett szeretné ismereteit tovább bővíteni.

    Továbbra is határozottan állítjuk, és bíztatjuk a szülőket, diákokat arra, hogy érettségi után ne hagyják ki a nappali tagozatos TANDÍJMENTES szakmatanulási lehetőséget, hiszen erre is csak 21 éves korig van lehetőség, míg az egyetemek, főiskolák korhatár nélkül várják a hallgatókat. Több mint 20 féle szakma közül választhat az, aki hozzánk jelentkezik: ügyvitel, informatika, turisztika-vendéglátás, egészségügy, szociális, kereskedelem szakterületeken. Mottónk évek óta ezekhez a diákokhoz szól: „LÉGY SZAKKÉPZETT DIPLOMÁS!"

    A város kiemelkedő gyakorlati helyei szándékoznak iskolánkkal együttműködni, minden egyes szakmát illetően. A feltételek, a tárgyi és személyi háttér adott, az iskola a belváros szívében, nyugodt, csendes környezetben, gondoskodó, odafigyelő, diák-centrikus tanári-oktatói gárdával várja az új diákokat!

    A mi, kis létszámú iskolánkban mindenkire jut figyelem, mindenkinek a véleménye fontos, mindenkinek a sorsáért felelősséget vállalunk. Nem készülünk világmegváltásra, de arra mindig tudatosan, hogy a hozzánk érkező diákok biztos tudással, szakmaszeretettel távozzanak az iskola falai közül.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!