Jegyzet

2021.10.05. 20:02

Influenza

Tavaly a csekély számú megbetegedések miatt szinte tudomást sem vettünk az influenzáról.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Ez a betegség – szakmai vélemények szerint – a koronavírus-járvány elleni intézkedések, a maszkviselés, a gyakori fertőtlenítés, a távolságtartás miatt került el minket. A hozzáértők úgy gondolják, hogy mivel gyakorlatilag elmaradt az influenzaszezon, a szervezetünkben nem alakult ki védettség, így talán idén, a téli hónapokban nagyobb létszám válhat érintetté. Ezért ajánlják, hogy oltassuk be magunkat a vírus elleni vakcinával, csökkentve ezzel a kockázatot. Breitenbach Géza háziorvos szerint az oltást szinte évről évre ugyanazok a személyek igénylik, ő maga leginkább az időseknek ajánlja. Emlékeim szerint nálunk a családban sem volt ez másképp, mindig a nagyszülők éltek ezzel a lehetőséggel.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján az oltásokba vetett bizalom megosztja az embereket. Ahogy a Covid, úgy lehet, az influenza esetében sem lesz ez másképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!