jegyzet

2021.09.09. 17:35

Időjárás

Rekordot döntött a megye, pontosabban Szikszó.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Rekordot döntött a megye, pontosabban Szikszó. Ott volt ugyanis a legalacsonyabb a hőmérséklet szeptember 6-án, 1,2 fok.

Óhatatlanul ősz van, hihetetlen sebességgel tört ránk. Sokan még fel sem ocsúdtak a nyaralásból, amikor már vékonyabb kabátot kellett húzni a reggeli órákban. A lenge ruhák sem lógtak tovább a szekrényben, szinte azonnal helyet cseréltek a jó meleg kötött pulóverekkel. Időközben az esernyő is állandó tartozéka lett a táskáknak.

Bár nagyon sok időjárásra vonatkozó jóslatot, megfigyelést tartottak régen számon, amelyek a legtöbb esetben úgy-ahogy beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, ezeket manapság már némi fenntartással kell kezelni, hiszen a klímaváltozás jelentősen átformálta az időjárást, az éghajlatokat. A régi világban a tegnapi nap (szeptember 8.) kifejezetten időjósló napnak számított. Úgy tartották: „Amilyen ezen a napon az időjárás, olyan lesz az elkövetkező 40 napban is...” Reméljük, nem kell csalódnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!