Jegyzet

2021.06.19. 13:31

Hőség

Itt a nyár, és hozta magával azt a hőmérsékletet, amiről udvariaskodó beszélgetést folytatunk a rég nem látott ismerősünkkel valamelyik tömegközlekedési eszközön, ahol a légkondiból kiáramló hideg levegő miatt úgy érezzük, hogy mindjárt megfagyunk.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nagy hőségben örülnünk kell, hogyha van egyáltalán légkondicionáló berendezés a buszokon, vonatokon. Mondjuk néha igazíthatnák a működését kicsit okosabban a kinti levegő hőmérsékletéhez, akkor a gyulladt torok is ritkább jelenség lenne az érzékenyebbek életében.

Mindenesetre a hétvégén kánikula várható – mondják a szakemberek. Bár közöttük is van, aki azt hangsúlyozza, hogy a várható hőmérséklet értéke nem kiugró, hiszen ilyen éghajlat mellett az évnek ezen szakaszában ez teljesen normális. Mindemellett tényleg vegyük komolyan, és csak akkor tartózkodjunk a tűző napon, ha valóban szükséges, és akkor is csak úgy, ahogy a hozzáértők ­javasolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!