Jegyzet

2021.06.14. 11:32

Évzáró

Az első osztályos keresztlányommal folytatott beszélgetés során kiderült: nem lesz ünnepélyes keretek között megtartott tanévzárója.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Bár rendkívül kedvesen hozzátette, hogy sajnálja, szeretett volna részt venni, mire én meggondolatlanul csak annyit mondtam, a régi emlékek felsejlésének hatására: „á, nem olyan jó móka az”.

Aztán rájöttem, joga van hozzá, hogy ezt ő döntse el. Ahhoz pedig meg kell tapasztalnia, milyen az intézmény udvarán, a tűző napon kornyadozni, mialatt a suli igazgatója soha véget nem érő záróbeszédét olvassa fel, továbbá milyen az utolsó sorban álló neveletlen fiú osztálytársak élcelődő megjegyzéseit hallgatni, milyen megszabadulni a műsor után, az egész végeztével a fojtogató fehér blúztól, fekete szoknyától és kényelmes, otthoni viseletbe bújva arról ábrándozni, mikor melyik nagyszülőnél tölti majd a vakációt az elkövetkezendő két hónapban.

Remélem, jövőre már lesz alkalma megtapasztalni, és ő maga döntheti el, hogy igazam volt-e, vagy sem.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!