Jegyzet

2021.05.02. 07:02

Anyák napja

A szerencsésebbek közé tartozom, ugyanis a koronavírus-járvány kellős közepén leginkább csak az időérzékemet veszítettem el.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Úgy fordul a tél – lassan ugyan – nyárba, hogy észre sem veszem. Az intézkedések, a szabályozások, a korlátozások kuszaságában gyakran kellett magam arra emlékeztetnem, milyen napot is írunk. A jeles dátumokat, ünnepnapokat azért észben tartja az ember, ennek megfelelően a vasárnapi anyák napját is. Egy évvel ezelőtt bizonyára sokan mellőzték már ilyenkor a személyes találkozást a fertőzésveszély elkerülésének érdekében, viszont idén bátrabbak lehetnek a családok tagjai, hiszen rengeteg szülő és nagyszülő, unoka kaphatta meg mára a vírus elleni vakcinát. Legtöbbjükben remélhetőleg a kellő mértékű védettség is kialakult, ennek köszönhetően pedig a biztonságérzet is.

Bár sok ünnepünket és azokkal kapcsolatos szokásainkat felülírta a pandémia, az anyák napja talán a kivételek táborát erősítheti.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!