jegyzet

2021.03.03. 20:01

Temetés

Négylábú kedvenceink elvesztése mindig rendkívül fájdalmas, hiszen a hosszú együtt töltött idő alatt családtaggá, életünk részeivé válnak.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Haláluk után szeretnénk számukra a legideálisabb nyughelyet biztosítani. A kerttel rendelkező gazdik általában a diófa tövét választják, ennek hiányában azonban előfordul, hogy illegális területekre tévednek állatkáik tetemeivel. Például a Csanyik-völgy népszerűnek számít körükben, hiába jelzi a tábla, hogy a hantolás hatóságilag tilos.

Ha valaki tisztességes módon tart háziállatot, akkor jól tudja, hogy sok kiadással jár, kezdve a csip beültetésének és az évi kötelező oltások költségeivel, nem beszélve a táplálásról, illetve a különböző felszerelések beszerzéséről. Ha az illető ezeket éveken keresztül fedezni tudja, akkor halála után is gondoskodnia kell az oly sok örömet okozó kis kedvenc megfelelő elhelyezéséről, kerüljön az bármennyibe is. Manapság az ember esetében sem olcsó egy temetés, mégis mindenki megfizeti az árát, ha szomorú módon arra kényszerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!