Jegyzet

2021.03.14. 17:32

Gyors, étterem

Járványhelyzet ide vagy oda, a gyorséttermek továbbra is virágkorukat élik.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Az ízek mellett, gyorsaságukban a siker, így egy idő után kiütötték épületeik falait, hogy több oldalról tegyék lehetővé a vásárlók igényeinek kielégítését, a kiszolgálást. Magyarországon 1988-ban nyitották meg az első McDonald’s éttermet a fővárosban, ahol óriási tömegek gyűltek össze, hogy megkóstolhassák az akkor még újdonságnak számító termékeket. Ma meg már szinte hétköznapi, hogy úton-útfélen találkozunk az összetéveszthetetlen épületekkel, feliratokkal, logókkal, melyek a hamburgerek, sült krumplik, kólák elfogyasztására csábítanak.

Másoktól is hallottam, illetve velem is előfordult már, hogy külföldön járva az első ebédet egy helyi gyorsétterem kínálatából választottam ki, mielőtt rávetettem volna magam az adott ország ételkülönlegességeire. Nem szokatlan, ezt ismerjük, tisztában vagyunk az árakkal, a kínálattal, nem érhet meglepetés. Az étteremláncok pedig igyekeznek hozni az eddigi színvonalat, próbálnak gyorsak maradni és feltérképezni azokat településeket, ahol még kiaknázhatják a lehetőségeiket.

Úgy tűnik Kazincbarcika a következő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!