jegyzet

2021.01.04. 19:00

Riadólánc

A kényszerűen bevezetett digitális oktatás kapcsán gondolkodtam el azon, mi lett volna, ha pár évtizeddel ezelőtt tör ránk a koronavírus-járvány.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Okoseszközök híján hogyan tanultak volna a diákok? Bár még 2021-ben sincs minden család felkészülve a modern oktatási formára, de az én gyerekkoromban még csak nem is hallottunk informatikáról. Vezetékes telefonja is csak a kivételezett osztálytársaimnak volt. Azonban az osztályfőnökök találékonyságát bizonyítja, hogy szinte minden osztályban működött úgynevezett riadólánc. Ennek az volt a lényege, hogy ha valami rendkívülit és fontosat üzent az osztályfőnök, akkor a hír egy-két órán belül eljusson mindenkihez. A láncreakciónak voltak telefonos csomópontjai, és „személyesen elmegyek a legközelebb lakó társamhoz” megoldásai is. A lényeg, hogy valóban, szinte mindenki értesült arról, amikor másnap váratlanul ünneplőbe kellett iskolába menni.

Bár azt már nem tudom, miért kellett hirtelen az egyenruha, azt viszont igen, hogy a járványhelyzet is egy igazi iskola. Az élet iskolája, ahol adódnak problémák, és azokra a legjobb választ kell adnunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!