jegyzet

2020.12.28. 07:02

Megújuló

A törlesztési moratórium általános meghosszabbítása mellett további támogatás jut a családoknak, amelyeknek nincs elég pénzük az időszerűvé vált lakásfelújításra.

Pap Gyula

A rendkívül népszerű csok- és falusi csok programok után komoly várakozás előzte meg a további családsegítő intézkedéseket. A program feltételei szerint az akár tízéves futamidővel törleszthető a piacinál alacsonyabb kamatú hat millió forintból megújulhat például a fűtésrendszer, a világítás. Napelemek kerülhetnek a háztetőre további spórolási lehetőséget teremtve. A konstrukció megjelenésével elsősorban a még hitelképes alacsonyabb jövedelműek nyerhetnek, nekik érheti meg jobban a szigorúbb feltételeket vállalniuk érte. A tervezésnél érdemes számolni vele, mind az elképzelés kialakításánál, mind a kivitelező megválasztásánál, hogy egy év alatt végezni kell a munkákkal és a számláknak is rendelkezésre kell állniuk.

Sokan reménykednek jövőre eredményesebb esztendőben az ideinél, és ha például megújulhat az otthonuk, az alapnak nem rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!