BOON - Jegyzet

2017.08.08. 17:45

Mély víz

Egymást érték a vízi balesetek a múlt hét végén. A Hernád két áldozatot szedett megyénkben, Gesztelynél és Zsujtánál, Budapesten a Dunában tűnt el egy nagypapa, az unokáját még sikerült megmenteni. <em>Hajdu Mariann írása.</em>

Egymást érték a vízi balesetek a múlt hét végén. A Hernád két áldozatot szedett megyénkben, Gesztelynél és Zsujtánál, Budapesten a Dunában tűnt el egy nagypapa, az unokáját még sikerült megmenteni. Hajdu Mariann írása.

Szombaton Fürednél egy idősebb férfi, Balatonmáriafürdőnél pedig egy 18 éves fiú holttestét emelték ki. Az idén már 15-en fulladtak a Balatonba, a hírek szerint 10 éve nem volt ennyi halálos áldozat.

A legmegdöbbentőbb a 18 éves fiú esete. Vízibiciklit béreltek a családjával, onnan ugrált be a vízbe. Miközben sem ő, sem a többiek nem tudtak úszni. A parttól 400 méterre merült el, senki nem tudott neki segíteni.

Vajon mi visz rá valakit, hogy mély vízbe merészkedjen, ha nem tud úszni? Miben bízhatott? Pillanatnyi rossz döntés? Nem vette észre, hogy már elhagyták a bóját? A korábbi ugrásnál még leért a lába? Azt hitte, vele nem történhet meg? Sosem derül ki.

Miért nem tud egy 18 éves fiú úszni? Miért nem tanul meg minden gyerek kiskorában? Miért vagyunk felelőtlenek, óvatlanok? Miért kísértjük a sorsot? Ezernyi kérdés. Az áldozatok életét azonban nem adhatja vissza semmi és senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!