BOON - Jegyzet

2017.03.07. 16:01

Kuka

<em>Eltüntetné az erdőkből a szeméttárolókat a Pilisi Parkerdő Zrt., logikus levezetésük szerint ugyanis a látogatók, ahogy be az erdőbe, úgy haza is tudják vinni a szemetet.</em> <strong>Pap Gyula írása</strong>.

Eltüntetné az erdőkből a szeméttárolókat a Pilisi Parkerdő Zrt., logikus levezetésük szerint ugyanis a látogatók, ahogy be az erdőbe, úgy haza is tudják vinni a szemetet. Pap Gyula írása.

Jelentős anyagi ráfordítást jelent a társaságnak a szemétgyűjtők rendszeres ürítése és fenntartása, és ezt a pénzt okosan másra is fel lehetne használni – érvel a társaság. Ha igazak a híradások, több más régiónál is foglalkoznak az ötlet megvalósításával. Bizonyára az érintett célcsoportot, a kirándulókat elemző alapos pszichológiai kutatások előzték meg annak idején a szemetesek kihelyezését is, és nem csak a tény felismerése, hogy szemetesek az erdők. Valamint az optimista feltételezés, hogy ha a főbb kirándulóutak mentén elhelyezik a környezetbarát anyagból készült tárolóedényeket, az erdők tisztaságát óvják vele. Az okosságra utal, hogy volt is eredménye, sokszor kellett üríteni a zsákokat.

Egyelőre nem tudni, minek a hatására – az egyéb óriás­plakátokon olvasható eredmények mellett – megváltozott a szemetelős attitűd, és a kirándulói öntudat odáig fejlődött, hogy felismerte, jobb, ha hazaviszi a sittet.

Vagy ha nem így van, ki kell pattintani néhány tacepaót, mondjuk, minden tizedik fára, az szokott használni és nincs is sokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!