BOON - Jegyzet

2016.03.23. 21:26

Sunyi háború

<em>Háborúba keveredtünk. Európát megtámadta a terrorizmus. Párizs után Brüsszelben is békés polgárok estek áldozatul a fanatikusok robbantásainak.</em> Szántó István jegyzete.

Háborúba keveredtünk. Európát megtámadta a terrorizmus. Párizs után Brüsszelben is békés polgárok estek áldozatul a fanatikusok robbantásainak. Szántó István jegyzete.

Ilyenkor csak eszembe jut, hogy mennyi ilyen és hasonló tragédiát éltem át a tévé előtti fotelben. A New York-i kereskedelmi központ és a londoni metró felrobbantását is csaknem élő adásban izgultam végig. Korábban a baszkok és az ír katolikusok százszámra gyilkoltak ilyen sunyi eszközökkel. Először Izraelben szembesültem, hogy milyen lehet együtt élni az állandó rettegéssel. Minden boltajtóban kinyittatták a táskámat, hátha találnak benne valami gyanúsat.

Nyugat-Európa végein elszabadult a pokol. A meggondolatlan multikulturalizmus csirái permanens feszültséget gerjesztenek. Furcsa háborúba keveredtünk. Nem ismerjük a támadókat. Nem tudjuk, legfeljebb sejtjük, kik azok, akik a kontinensünk civilizációját akarják megsemmisíteni. Az ördögi tervük minden valamennyi világvallás eszméitől idegen. Hazánkban is fokozott készültséget rendeltek el. Európa-szerte felfegyverzett rendőrök és a katonák sétálnak az utcákon. Miközben a máskor forgalmas utcák elnéptelenedtek. A támadók azt is hihetik, győztek. Remélem, ez a tévedésük lesz a vesztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!