BOON - Jegyzet

2007.11.19. 17:10

Nézőpont - Sztrájkra hangolva

<p>Nem szeretem a sztrájkot, ha éppen utazni akarok, de nincs se vonat se busz. Nem szeretem a sztrájkot, ha azt szeretném, hogy a gyermekeim sokat tanuljanak, de a pedagógus nem tanít.<STRONG> Hegyi Erika jegyzete</STRONG></p>

Nem szeretem a sztrájkot, ha éppen utazni akarok, de nincs se vonat se busz. Nem szeretem a sztrájkot, ha azt szeretném, hogy a gyermekeim sokat tanuljanak, de a pedagógus nem tanít. Tulajdonképpen soha nem szeretem a sztrájkot, mert a sztrájk azt jelenti, nem sikerült megegyezni a tárgyalóasztal mellett, nem volt elég egyik érv sem, és nincs más eszköz, csak a munkabeszüntetés. Az pedig igen ritkán hatja meg a reformok végrehajtóit, így tehát maradnak a gondok, marad a feszültség.

Sokan mondják, nincs is különösebb hatása a mai sztrájkoknak. Főleg a pedagógussztrájknak nincs, mert az iskolák kötelesek a gyerekek felügyeletét ellátni, és számukra ennivalóról gondoskodni, még akkor is, ha a nevelő éppen munkabeszüntetéssel tiltakozik. A pedagógusok egyébként nem is szívesen vállalják a sztrájkot. Hiszen ha már ott vannak a diákok az iskolában, csak nem fognak mellettük karba tett kézzel üldögélni.
Egy szülő tanácsolta (jót akarva) az egyik igazgatónak: be kell zárni az iskolát, rátenni a lakatot, akkor aztán meglenne a hatás! Rögtön maradnának a szárnyvonalak, maradna az egészségbiztosítás, meggondolnák a nyugdíjreformot.
De hát a lakat törtvénytelen. És ezt jól tudják, nem csak a pedagógusok.

Hegyi Erika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!