Autó - Motor

2017.05.01. 11:16

Steelvent Ózd Rallye - Hadik szenzációs Ózdon

Ózd - Miskolci siker született az Országos Rallye Bajnokság második futamán, az aszfaltos Steelvent Ózd Rallye-n.

Ózd - Miskolci siker született az Országos Rallye Bajnokság második futamán, az aszfaltos Steelvent Ózd Rallye-n.

A Steelvent Ózd Rallye-n lebonyolított tizennégy gyorsaságiból hatot megnyertek, de a többi pályán sem végeztek a negyedik helynél rosszabb pozícióban. Hadik András és Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) győzelmével ért véget az ORB második futama, amelyet Ózd környéki és nógrádi aszfaltos gyorsokon rendeztek meg. A futam első részében még Herczigék álltak az élen, de ezután Hadikék zsinórban négy szakaszt nyertek, amivel a nap végére átvették a vezetést. Bő tíz másodperces előnyük volt másnapra, amit taktikus versenyzéssel megtartottak, így ők pezsgőzhettek győztesként a vasárnap esti célban.

Megszerezték, megtartották

- A miskolci hétvége után Lengyelországban megnézték, és megjavították az autónkat, ennek pedig meglett az eredménye. Technikai szempontból hibátlan hétvégén vagyunk túl, remek versenyt nyertünk meg – fogalmazott a célban Hadik András. – Eddig általában az üldöző szerepkörét töltöttük be, most azonban nekünk kellett őrizni az autó hátát. Talán ez valamivel nehezebb feladat, de az előnyünket nem beosztani, hanem megtartani szerettük volna. Szerencsére sikerült, nagyon boldogok vagyunk, hiszen nagy csatában szereztünk értékes futamgyőzelmet. A mostani teljesítményünk előrevetíti, hogy ha végig ezen a szinten tudunk autózni, akkor ebben a bajnokságban szép sikereket érhetünk el. Persze még nagyon sok van hátra, de az első lépést megettük.

Úgy tűnik, hogy Hadikéknak fekszik az Ózd Rallye, hiszen a tavalyi évzárón is nyerni tudtak, akkor azzal biztosították be az összetett ezüstérmüket, most pedig a pontversenyben szorosan felzárkóztak a címvédő Herczig, Bacigál egységre. A Skodás páros egyébként ezúttal végsebesség problémával küzdött, az R5-ös Fabia több helyen idő előtt leszabályzott, amivel értékes másodperceket vesztettek. Sokáig úgy tűnt, hogy Herczigék csupán a harmadikként érnek célba a Steelven Ózd Rallye-n, de az utolsó szakaszon a második pozícióban álló Vincze Ferenc defektet kapott, amivel három helyet csúszott vissza. A dobogóra így a másik fiatal, Velenczei Ádám kapaszkodott fel, akinek a múlt hét végi volt, élete legjobb eredménye.

Nagy vesztesek

A szezon második futamának két nagy vesztese volt: Ollé Sasa még szombaton Ózd és Sáta között száguldott be a fák közé és totálkáros állapotban fejtetőn állt meg, míg a miskolci Balogh János a Mitsubishi hátát törte nagyon össze. Másnap az addig élmezőnyben autózó Ranga Péter műszaki hiba miatt esett ki, tehát az élmezőny tagjai közül most is többen elhullottak a verseny folyamán.

Az ORB mezőnye két borsodi futamot követően átköltözik az ország nyugati szegletébe, hiszen három hét múlva, a szombathelyi központú murvás, Iseum Rallye-val folytatódik a bajnokság.

ÉM-ME


A Steelvent Ózd Rallye végeredménye:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:12:10,7

2. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) +13,8

3. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) +58,2

4. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +1:10,4

5. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +1:20,3

6. ifj. Ranga László, Tóth Imre (Skoda Fabia R5) +2:21,2

A bajnokság állása két futamot követően: 1. Herczig, Bacigál 48, 2. Hadik, Kertész 38, 3. Turán, Farnadi 36, 4. Vincze, Bazsó 32, 5.Velenczei, Szedő 18, 6. ifj. Ranga, Tóth I. 17 pont.


" width="100%">


Az ózdi stadionban megtartott salakprológgal megkezdődött az idei ralibajnokság második futama.

 

Péntektől vasárnap estig rendezik meg az idei ralibajnokság második futamát, a Steelvent Ózd Rallye-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!