Autó - Motor

2016.10.21. 13:56

Videó: Úgy vette be a kanyart, hogy a motorja leesett a szikláról

Ha nem mersz bedőlni a kanyarban, ne menj olyan sebességgel, hogy ne tudd azt bevenni. Ez lehetne a motorosok kézikönyvének első fejezete.

Ha nem mersz bedőlni a kanyarban, ne menj olyan sebességgel, hogy ne tudd azt bevenni. Ez lehetne a motorosok kézikönyvének első fejezete.

Az alábbi felvételen tökéletesen látszik, hogy a motoros nem volt felkészülve arra, hogy ilyen szűken kell kanyarodnia, és egyszerűen elvesztette az irányítást. A végeredmény? A motor a szakadék alján kötött ki. Nézzük a jó oldalát: motorra így remélhetőleg nem ül egy darabig, ráadásul meg sem sérült.

Forrás: automotor.hu.


Ennél ironikusabb balesetet rajzolni sem lehetne. Az Egyesült Államokból világhódító útjára induló felvételen előbb az látszik, amint a motoros az édesanyjával beszélget, aki az indulás előtt figyelmezteti arra, amire az összes anyuka szokott: „Vigyázz az idiótákkal az úton!” Aztán elérünk a videóban 3 perc 28 másodpercig. Kettőt találhat, ki okozott balesetet...

Nem sietett, nem trükközött, egyszerűen csak megijedt a kanyartól. Valahogy így lehetne leírni az alábbi balesetet, melyben a motoros olyan látványosan szenved a kétkerekűn, hogy azt rossz nézni. Szerencséjére, legalább nem sietett, ugyanis a bukósisakon kívül semmilyen védőfelszerelés nem volt sem rajta, sem az utasán.

A baleseteknél általában ezredmásodpercek alatt kell döntést hozni. Vannak, akik bepánikolnak, mások tökéletesen reagálnak a szituációra. Az alábbi videóban egy igazi „filmes” jelenet játszódik le.

Hogy az alábbi felvételen látható motoros vak, vagy egyszerűen csak nagyon figyelmetlen, arra nehéz válaszolni, az azonban biztos, hogy óriási balesetet okozott.

Vannak még jó emberek: a férfi gondolkodás nélkül a tovahajtó autós után száguldott, hogy ne tudjon meglógni. Az egészet videóra is vette.

Van ez a Szellemlovas című képregény és a belőle készült film, melyben Nicolas Cage kísértetként motorozik, és sok minden fel is robban közben. Na, most ez az USA-ban megvalósult, bár szerencsére semmi sem repült a levegőbe, és a színészt sem látták. (Persze, hogy nem, mert láthatatlan...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!