Arnót hírei

2019.01.11. 09:58

Három forrásból is kaphatnak tűzrevalót Arnóton

Arnót - Az eddigi legnagyobb mennyiségű tűzifát osztják a településen.

Arnót - Az eddigi legnagyobb mennyiségű tűzifát osztják a településen.

Idén hatodik alkalommal osztanak szociális alapú tűzifát Arnóton a helyieknek. Az első adagok porciózásán Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Váradi Gábor, az Északerdő Zrt. erdészeti igazgatója is részt vett.

Ennyit még sosem

– Ilyen mennyiségű tűzifát még soha nem osztottak ki Arnóton mint az idén – mondta a hatalmas halom mellett állva dr. Üveges István polgármester. Idén három része van a megítélt támogatásnak. Ebből az első a tavaly meghirdetett pályázati forrásból elnyert 167 erdei köbméter 3,3 millió forint értékben – ezt kezdték osztani csütörtökön, melyből várhatóan 150-200 család részesülhet kérelmek alapján. A második a tavalyi hideg tél miatti kormányzati döntés alapján a településnek megítélt 47 köbméter, ezt a jövő héten osztják. Erre kizárólag azok jogosultak, akik az önkormányzati rendeletbe foglalt jogcímek alapján támogatásban részesülnek. A harmadik a tavalyi kormányzati téli rezsicsökkentésben nem részesültek támogatásra, amely Arnóton 63 háztartást jelent, ezt februárban osztják ki.

– A kormány programjának középpontjában a segély helyett a munka áll, de a valóban rászorulókon segítünk, ez megmutatja, hogy keresztényi alapon álló kormányzást végzünk – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

ÉM-HI


[related-post post_id="4103711"]

[related-post post_id="4091393"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!