Vízilabda

2019.08.02. 17:14

IV. Mento Vízilabda Kupa a Miskolctapolcai Strandfürdőben

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre az immár hagyománynak tekinthető Mento Kupa, Miskolc egyik legjelesebb sporteseménye.

A négy nemzet tornáján ezúttal U15-U16 korosztályban a miskolci PannErgy-MVLC, a nagyváradi Progress Oradea, a novi sadi Vojvodina, és a kassai Hornets csap össze.

Három éve hagyomány teremtettünk azzal, hogy elindítottuk a Mento Kupa történetét. Büszkék vagyunk rá, hogy a kezdeményezésünk sikert aratott, és évről évre remek színvonalú rendezvényeken mérhetik össze erejüket a fiatal sportolók. Izgatottan várjuk a medencében keményen küzdő játékosokat, akik mindent megtesznek, hogy győzzenek.

De kikért is izgulhatunk a kupán:

A Pannergy – MVLC Miskolc kiállított csapata az Országos Utánpótlás Serdülő Bajnokságban szerepel a következő szezonban, aminek nagy reményekkel vágunk neki, hiszen kitűnő az együttműködés a csapattagok és edzőik között! A csapatban szerepel U17-es utánpótlás válogatott játékos Vismeg Zsombor is, aki a válogatott felkészülés mellett szerepel a hazai rendezésű tornán.

A Pannergy-MVLC csapata.

A nagyváradi A.C.S.PROGRESS ORADEA 2015-ben alakult azért, hogy a két felnőtt CSM és a CSC CRISUL Nagyváradi Vízilabda Kluboknak otthoni játékosokat neveljen. A 2004-es korosztály a 2016/2017 szezonban korosztályos bajnok lett.

A kassai SK Hornets klub 2003-ban alakult. A férfi csapatunk azóta hét bajnoki címet szerzett. Legjobb nemzetközi szereplésünk: LEN Kupa 2010/2011 szezonban a nyolcaddöntőig jutottunk. A 2003/2004 korosztály címvédőként várja a következő szezont. A csapatban jelenleg nyolc válogatott játékos van, ebből öten az U15 csapatot, hárman pedig az U17 csapatot erősítik.

A novi sadi VK Vojvodina 2003-as korosztályú csapata a tavaly rendezett szerb Országos Bajnokságban a harmadik helyen végzett. A csapat hat tagja kapott meghívót a korosztályos válogatottba. A csapat jelenlegi edzője Obrovski Vladimir, a 2004-es szerb válogatott másodedzője.

A Mento Kupa 2019. augusztus 8-án, 9-én és 10-én várja a közönséget a Miskolctapolcai Strandfürdőben, kitűnő nyári programot kínálva a szórakozni vágyó nézőknek.

Töltsük meg a lelátókat és szurkoljunk együtt kellemes környezetben a fiatal miskolci tehetségeinknek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!