Hajdú-Bihar

2008.03.01. 18:38

Kilencvenkilencen ültek táblához

<p>Nyíracsád - Egy híján éppen százan ültek táblához a Kathi Sándor sakk emlékversenyen Nyíracsádon. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sakk_eml_kverseny_2008_03_01_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sakk emlékverseny 2008.03.01." /></a></dia></p>

Március 1-jén immár negyedik alkalommal került sor az egykori sporttárs emlékére rendezett viadalra a nyírségi községben. A nagy népszerűségnek örvendő megmérettetésre a megye számos településéről, sőt idén először a határon túlról, Érmihályfalváról és Székelyhídról is érkeztek sakk barátok.

Szmír Mihály főszervező, valamint Katona Gyula polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Kántor Sándor a Debrecen városi sakkszövetség elnöke néhány, a versenyórák használatával kapcsolatos technikai tanácsot adott a versenyzőknek, Szabó Zsolt a megyei sakkszövetség titkára, a verseny bírája pedig ismertette a szabályokat.

A 49 felnőtt és az 50 ifjúsági résztvevő kilencfordulós, kétszer tizenöt perces játékidejű versenyen vett részt. Délelőtt tíz órakor kattantak az első órák, majd rövid ebédszünet után délután négy óráig folytak a partik. Az ifjúsági kategória legifjabb tagja Czina Péter Nádudvarról érkezett, a felnőtt mezőny legidősebb versenyzője idén is a 74 éves Kocsis Imre volt Hajdúsámsonból. A délutáni eredményhirdetésen jelen volt Kathi Sándor özvegye is, aki férje két egykori sakk díját ajánlotta fel a legeredményesebb helyi felnőtt és ifjúsági csapatnak.

Eredmények:

Ifjúsági egyéni: 1. Forgács László (Debrecen), 2.Hercz Richárd (Hosszúpályi), 3. Tokai Kristóf (Ebes)
Ifjúsági csapat: 1. Hosszúpályi, 2. DEAC, 3. Nádudvar, 4. Nyíracsád
Felnőtt egyéni: 1. Kriszteszku István (Pocsaj), 2. Kocsis Imre (Hajdúsámson), 3. Koncz István (Balkány)
Felnőtt csapat: 1. Pocsaj, 2. Nagyrábé, 3. Balkány 4.Nyíracsád

Különdíjak:

A legifjabb versenyző: Czina Péter (Nádudvar)
Legidősebb versenyző: Kocsis Imre (Hajdúsámson)
Legeredményesebb helyi ifjúsági versenyző: Béres István
Legeredményesebb helyi felnőtt versenyző: Gnáj József
A legifjabb helyi versenyző: Varga Péter
Az egyetlen felnőtt hölgy versenyző: Varga Jánosné (Nyíracsád)

-K.Z.E.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!