Friss hírek

2009.02.26. 14:21

Ittasan száguldott végig a városon, a tárgyaláson már semmire sem emlékezett

<p>Megbánta tettét, a történtek testileg és lelkileg is tönkretették - mondta az a 32 éves orosházi férfi a bíróság előtt, aki még tavaly szeptemberben ittasan végigszáguldott a városon, majd egy kukoricaföldön fejre állt az autójával. A férfi korábban már volt büntetve ittas vezetésért, és ezért a jogosítványát is bevonták. Az ittas száguldozót közúti veszélyeztetéssel és ittas vezetéssel vádolják, pere csütörtökön kezdődött a gyulai városi bíróságon.</p>

Tavaly szeptemberben ittasan ült a volán mögé, végigszáguldott Orosháza belvárosán. A rendőrök megpróbálták megállítani, de a férfi elhajtott előlük. A belváros egyik utcájában még a járdán is végighajtott, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy senkit nem ütött el. A férfi végül Orosháza határában teljesen elvesztette uralmát a kocsi felett, leszaladt az útról felborult. Az ittas sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A 32 éves férfi korábban már volt büntetve ittas vezetésért, a jogosítványát is bevonták, így vezetői engedélye sem volt.

Az orosházi fiatalember a bíróság előtt arra hivatkozott, hogy semmire sem emlékszik a történtekből. Azzal védekezett: egy műtét miatt erős fájdalomcsillapítókat szed. Azt elképzelhetőnek tartotta, hogy a baleset napján ivott egy, két felest, de másra már nem emlékezett. Mint mondta: emlékfoszlányai vannak arról, hogy talán beült az autóba, a következő emléke viszont már az, hogy a kórházban fekszik és közlik vele, hogy balesetet szenvedett.

Csütörtöki tárgyaláson a férfi védője igazságügyi orvoszsakértői vizsgálatot kért, hogy kiderüljön a sofőr szenvedett-e maradandó egészségkárosodást, valamint, hogy kiderítsék a baleset napján szedett gyógyszerek befolyásolhatták-e az ámokfutó cselekvőképességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!