Friss hírek

2008.08.29. 18:43

Kiss Péter: helyre kellene állítani a koalíciót! - ATV

<p>Az MSZP adócsökkentési javaslata szól az egykori koalíciós partnernek is, hogy új alapokon helyreállítható a két párt között a kormányzati együttműködés - mondta Kiss Péter kancellária miniszter az ATV-nek adott interjújában. A párt alelnöke szerint az ország kormányozhatósága a tét, nem pártérdekekről és nem személyi kérdésekről szól ez a vita, hanem arról, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével elindított elmúlt két évi változások beérjenek, visszaigazolódjanak a gazdaságban és az emberek hétköznapjaiban.</p>

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök a személyes jövőjét is feltette a költségvetés elfogadására, a miniszter hangsúlyozta: támogatja, mert az elmúlt két év kormányzásának eredményeit akkor lesz módjuk hitelesen bemutatni, ha képesek újra stabil parlamenti támogatást szerezni - fogalmazott. Hozzátette: "A javaslat keringőre való felkérés az SZDSZ számára".

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter azt is kifejtette, hogy az MSZP adócsökkentési javaslata modellválasztásról is szól. Mint mondta: nem úgy akarják versenyképességünket növelni, hogy komplett társadalmi csoportokat zárnak ki a társadalmi gondoskodásból, miként azt tették némely kelet-európai országban. Az MSZP alelnöke azt tartja fontosnak, hogy "többen fizessenek kevesebb adót". Azaz bővüljön az adófizetők köre, és a rendszer azokat jutalmazza, akik már eddig is becsületesen adóztak. Ugyanakkor arra kíván ösztönözni, hogy minél többen térjenek vissza az adózás rendszerébe - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!