Helyi közélet

2014.04.24. 15:15

Kisavasi pinceomlás - Három ingatlant elbontottak

Miskolc - A három héttel ezelőtti kisavasi pinceomlás után befejeződött a közvetlen életveszély elhárítása a területen - tudtak meg Durda Pétertől, a Miskolci Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési- és Beruházási Osztályának munkatársától.

Miskolc - A három héttel ezelőtti kisavasi pinceomlás után befejeződött a közvetlen életveszély elhárítása a területen - tudtak meg Durda Pétertől, a Miskolci Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési- és Beruházási Osztályának munkatársától.A Csabai- és a Győri soron 695 tonna követ és földet távolítottak el ennek érdekében, miközben három ingatlan került lebontásra. A Győri soron található pincékbe ugyanakkor a balesetveszély miatt továbbra sem mehetnek be az ingatlantulajdonosok, a területet OSB lappal zárták el és körbe is szalagozták az illetékesek. Megtudtuk azt is, hogy az Országos Pince- és Partfal Szakbizottság és a megyei Katasztrófavédelem is elfogadta a város benyújtást előtt álló pályázatát, amelyet május 10-ig kell eljuttatni Miskolcnak a BM-hez.

Mint azt megírtuk, az ilyenkor szokásos procedúra után ősszel, legkésőbb novemberben fejeződhetnek be a felújítási munkálatok a Kisavason.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában