Helyi közélet

2014.11.26. 07:39

Vádat emelt az ügyészség a hernádkaki ámokfutó ellen

Hernádkak, Miskolc - Negyedóra alatt kimerítette a fél Büntető törvénykönyvet az ámokfutó kamasz.

Hernádkak, Miskolc - Negyedóra alatt kimerítette a fél Büntető törvénykönyvet az ámokfutó kamasz.Rablás, súlyos testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség a közelmúltban egy alig 17 éves fiúval szemben, aki ez év márciusában szabályos ámokfutásba kezdett Hernádkakon.

Azzal nyitott délután, hogy egy 64 éves hernádkaki férfi házának bejáratát kezdte verni, orrba vágta az ajtót nyitó férfit, majd a földön fekvő sértettet alaposan megrugdosta, miközben azt ordította, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt. A földön fekvő férfi zsebéből kivett 3700 forintot, majd távozott a helyszínről. Az idős ember orra eltört, testén több zúzódás keletkezett.

A részeg fiatal ezután kiment a buszmegállóba, hogy felszálljon egy sárga buszra. Diákjegyet kért, a sofőr pedig a diákigazolványát. A fiúnak ez nem tetszett, ököllel kétszer orrba vágta a sofőrt, amitől vérezni kezdett a szája. Mivel a busz így nem indult el, a támadó leszállt a járműről, és az utcán folytatta ámokfutását: félmeztelenre vetkőzve ordított és az egyik ház kapuját olyan erővel rúgta meg, hogy meggörbült annak tartóvasa. A zajra előjött a házból egy idős nő, őt trágár szavakkal fenyegette. Végül a tombolást a rendőrök fékezték meg, azóta előzetes letartóztatásban várja tárgyalása kitűzését. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje az antiszociális fiatalembert.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában