menetrend

2020.04.08. 20:00

Nincs 38-as: miért kell szélesíteni a Hideg sort?

Nem megszüntetni, meghosszabbítani kellett volna a 38-ast.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) nehezményezi, hogy az új miskolci közösségi közlekedési menetrendben minden pótlás nélkül megszüntették az Avast a belváros keleti szélével összekötő 38-as autóbuszt. Véleményük szerint ezáltal a Hideg sor és környéke így ellátatlan területté vált.

Ezzel a döntéssel kapcsolatban felemásak a vélemények, van, aki azt mondja, hogy eleve kihasználatlan volt a járat, nem kár érte. Mások szerint viszont az volt az előnye, hogy nagyon gyorsan el lehetett vele jutni a belváros közelébe, ugyanezt – kerülőúton – a 35-össel lehet csak megtenni.

Azt is mondták, hogy megszüntetés helyett inkább meg kellett volna hosszabbítani a vonalat az avasi városközpont felé, így többen használták volna a 38-as buszt.

Egyébként a város évtizedek óta azon dolgozott, hogy – az autóbuszjáratok biztonságos közlekedése érdekében – kiszélesítse a Hideg sort. Éppen ezek a munkálatok vannak küszöbön, de mire széles lenne az út, nincs minek közlekednie rajta.

Jelzések nélkül

A VEKE azt is szóvá tette, hogy törölték a menetrendből a garantált átszállási lehetőségek és az alacsony padlós indulások jelzését. „Ezt egy felelős szolgáltató sehol nem engedheti meg magának. Olyan intézkedés, amellyel megtakarítani semmit sem lehet, és a szolgáltatás minőségének jelentős romlását okozzák. A felvetéseket eljuttattuk az MVK Zrt.-nek, és várjuk a reakciójukat.

(A borítóképen: Hideg sor. Itt járt a 38-as busz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!