Villamosbaleset

2020.03.03. 10:00

Ismét működhetnek a lámpák a Centrumnál

Hétfő délelőtt elkezdték felszerelni az új jelzőlámpákat.

Tajthy Ákos

Megkezdődött hétfőn a pénteki villamosbalesetben megsérült jelzőlámpák helyreállítása a Bató-ház alatt. A lámpákat forgalmazó cég szakemberei hétfőn a dél­előtti órákban jelentek meg a forgalmas kereszteződésben, ahol a hétvégén piros-fehér forgalomterelő bóják takarták el a kisiklott villamos és a vétkes kisteherkocsi által kidöntött jelzőlámpák csonkjait.

– A helyreállítási munkák jól haladtak, így nagyon valószínű, hogy keddre el is készülnek velük – mondta Petruskó Norbert, a városháza sajtómunkatársa.

A lámpák tehát várhatóan már kedden működni fognak, a folyamatos működésre viszont még néhány napot várni kell. A sajtóosztály válaszában azt írta, a szükséges próba, valamint az újbóli összehangolás után valószínű, hogy a hét végéig, legkésőbb péntekig be tudják majd üzemelni a lámpákat a „0–24 órás” működési programmal. Hozzátették, azt most még pontosan nem tudják megmondani, hogy a jelzőlámpák helyreállítása mennyibe kerül majd, mert mivel a munka folyamatban van, még nem lehet tudni, hogy milyen anyagokra és azokból mekkora mennyiségre van szükség.

Péntek reggeli baleset

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy közlekedési baleset miatt siklott ki egy menetrend szerinti villamos pénteken reggel a Corvin és a Széchenyi utcák kereszteződésében, a Centrumnál. A szerelvény most nem érte el a Bató-házat, úgy, mint 2016 decemberében, viszont így is a sétálóutcán kötött ki.

A villamosban súlyos károk keletkeztek, azonban hogy pontosan mennyire súlyosak, csak a Škoda szakembereivel történő kárfelmérést követően derül ki.

(A borítóképen: Hétfőn szerelték a jelzőlámpákat a Centrumnál | Fotó: Tajthy Ákos)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!