Új félév

2020.02.11. 13:00

Újra iskolapadban az egyetemisták

Az új feltételekkel induló jogász szak lesz a növekedés motorja a Miskolci Egyetemen.

Pap Gyula

Vidáman indul a szorgalmi időszak

Fotó: Ádám János

A vizsgaidőszakot követően nem sok idő maradt az egyetemistáknak és az oktatóknak a pihenésre. Tegnaptól az újabb szorgalmi időszakban már érdemi munka indult el az előadókban, a szemináriumi termekben és a laboratóriumokban. A tavaszi félévben a szorgalmi időszak a Miskolci Egyetemen február 10-étől május 16-áig tart. Összességében 3116 fő nyert felvételt a 2019/2020. tanévben az egyetemre, figyelembe véve a 2019-ben felvett Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgatókat is.

A 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban összesen 304 fő jelölte meg a Miskolci Egyetemet, közülük 256 fő első helyen. A felvételi folyamat lezárása után tegnap 205 egyetemista kezdhette meg tanulmányait. Ez a szám a tavalyi adatokhoz képest több mint 17 százalékos növekedést jelent, tájékoztatta lapunkat a Miskolci Egyetem.

Fotó: Ádám János

Hozzátették: rendkívül jelentős az emelkedés az önköltséges hallgatók létszámában, hiszen a tavalyi 10 fő után idén 32 fő ezt a finanszírozási formát választotta. A felvett hallgatók közül 187 fő mesterszakos tanulmányait kezdi, míg 18 fő a gyógypedagógia alapszakra nyert felvételt.

Az elkövetkező hetek újra a tanulásról szólnak az egyetemisták életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!