Jegesmedvék

2020.02.01. 07:30

Három és fél perc alatt eldöntötték

A Tipsport Liga keretében a 46. forduló meccsét vívták pénteken a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

Három pontot gyűjtöttek a piros-fehérek

Forrás: ÉM-archívum

A klub pénteken jelentette be, hogy Jesse Dudás is távozik Miskolcról. A hátvéd az elmúlt napokban az egyik legrangosabb európai bajnokságból, a cseh Extraligából kapott számára kedvező ajánlatot, a szakmai stáb és a vezetőség pedig nem gördített akadályt a távozása elé.

Kiállítások

A liptószentmiklósi találkozón három sort vonultatott fel a DVTK. A sérültek közül D. Rodman visszatért, Valchar pedig másodszor próbázott (esetleges szerződtetéséről egy-két napon belül döntenek). A 11. percben Robert Huna, a 18.-ban pedig Nemec jutott a kiállítás sorsára, aztán a dudaszó előtt Vandane is bűnhődött, a hálót azonban egyszer sem érte el a korong.

A második harmad elején elcserélték magukat a hazaiak, sok játékosuk volt a jégen, így megint fórhoz jutottak a vendégek. A gólok helyett a szabálytalanságok jelentettek eseményt, a meccs felénél Galanisz buktatott 2 perc pihenésért „cserébe”. A 35. percben tört meg a jég: Kiss P. és Láda B. közreműködésével Valchar elé került a korong, aki pár méterről megszerezte első miskolci gólját (0–1). A 37. percben a légiósok jeleskedtek: Beauvillier korongját Beach tette a hálóba (0–2). A 38. percben Beauvillier vágta a korongot a ketrecbe (0–3), és ezzel gyakorlatilag eldőnt, hogy a sereghajtó otthonában végre 3 pontot szereznek a Macik. A második szünet előtt Nechaj szépített (1–3) és adott némi reményt együttesének.

Öt kiállítás

A harmadik szakasz öt kiállítást hozott, gól azonban csak 17 másodperccel a vége előtt született (2–3), így a diósgyőriek hosszú idő után ismét megízlelték a sikert.

Folytatás: vasárnap 17 órától a HK Poprad – DVTK Jegesmedvék mérkőzéssel.


MHk 32 Liptovsky Mikulás – DVTK Jegesmedvék 2–3 (0–0, 1–3, 1–0)

Liptószentmiklós, 800 néző. V.: Snásel, Orolin (Durmis, Soltés).

MHk 32 Liptovsky Mikulás: Romancik – Kurali 1, Nemec, Rudolf Huna (1), Osko, Surovy – Smutny, Petran, Michalik, Robert Huna, Richard Huna – Michalcin, Kramár, Listiak, Vybiral, Haluska (1) – Nechaj 1, Uhrik (2) – Zalivin (kapus).

Vezetőedző: Anton Tomko.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Kiss D., D. Rodman, Galanisz, Magosi – Láda B. (1), Vandane (1), Beauvillier 1 (1), Harrison, Beach 1 – Szirányi, Gőz, Valchar 1, Miskolczi, Ritó – Kiss P. (1) – Rajna (kapus).

Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Anton Tomko: – A jobb helyzetkihasználás döntött.

Glen Hanlon: – Az volt a legfontosabb, hogy bármi áron begyűjtsük a három pontot. A második harmadban kontrolláltuk a játékot, de a három gólos előnyünk után nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ekkor viszont Adorján kisegített minket és végül hoztuk a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!