Uncategorized

2015.09.09. 21:12

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Csíkszeredában

Kolozsvár/Csíkszereda, 2015. szeptember 9., szerda (MTI) - Az ősz első fagypont alatti hőmérsékleti értékét mérték szerda hajnalban Csíkszeredában - <a href="http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/fagypont-alatti-homersekleti-ertek-csikszeredaban" target="_blank">közölte a Székelyhon portál</a>.

Kolozsvár/Csíkszereda, 2015. szeptember 9., szerda (MTI) - Az ősz első fagypont alatti hőmérsékleti értékét mérték szerda hajnalban Csíkszeredában - közölte a Székelyhon portál.

A marosvásárhelyi meteorológiai központ adatai szerint Csíkszeredában szerdán hat óra körül mínusz egy fokra csökkent a hőmérséklet. Hideg volt Székelyföld más területein is: Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn két fokot, Maroshévízen 2,6 fokot, Székelyudvarhelyen öt fokot mértek. A csíkszeredaihoz hasonló negatív hőmérsékleti értéket a Kelemen-havasokban jegyeztek fel a meteorológusok.

Pál Imre ügyeletes meteorológus a portálnak elmondta, szeptember első tíz napjában ritkán fordul elő fagypont alatti hőmérséklet a térségben, de mértek a mostaninál jóval hidegebbet is Csíkszeredában ebben az időszakban. 1991 szeptemberének első felében mínusz 4,8 fokra süllyedt a hőmérők higanyszála.

A meteorológus szerint az elkövetkező napokban nem várhatók fagypont alatti hőmérsékleti értékek, ugyanis beborul az ég, de továbbra is két-három fokos hajnali hőmérsékletekre lehet számítani.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!