Hajdú-Bihar

2011.09.13. 17:51

„Beállt” a kiskörút: ki lesz a kivitelező?

Debrecen - Ismét a közbeszerzési eljáráson múlik egy debreceni beruházás haladása.

Debrecen - Ismét a közbeszerzési eljáráson múlik egy debreceni beruházás haladása.

Könnyebb lehetne a közlekedés a városban ma, a kettes villamos pályájának építés közben, ha legalább a nyugati elkerülő kiskörút első, Hatvan és Arany János utcák közötti szakasza elkészült volna már. Ezzel szemben azt láthatjuk, hogy az előkészített s lezárt területekkel semmi sem történik, leszámítva az ítélőtábla szomszédságában készülő (leendő körút menti) szálloda mélygarázsát.

Mint arról júliusban beszámoltunk, a projekt várhatóan addig áll, amíg a legutóbbi, májusban kiírt közbeszerzési eljárásban - melyre öten jelentkeztek - nyertest tudnak hirdetni, s azzal szerződést kötni. Ez azonban még nem történhetett meg, a város döntését ugyanis - miszerint a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft. a győztes - két másik pályázó, a Colas-Hungária Zrt. valamint a Magyar Aszfalt Zrt. megtámadta.

Az egyiket elutasították

Az ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) mondhatja ki az utolsó szót. A Colas esetében erre augusztus végén került sor, amikor is a KDB a jogorvoslati kérelmet - mint határozatukban írják, érdemi vizsgálat nélkül - elutasította. Most már csak az a kérdés, hogy a Magyar Aszfalt Kft. talált-e olyan kifogást a győztes pályázatában, ami miatt a KDB megsemmisítheti az eredményt, új kiírásra kötelezve a várost. Amennyiben ez így történik, akkor semmi esélye annak, hogy ebben az évben elkezdődjön a kivitelezés.

Amennyiben azonban szerződést tudnak kötni a kivitelezővel, abban az esetben várhatóan 10-11 hónap alatt készülne el a kiskörút első üteme a Hatvan és az Arany János utcák között.

A városházáról szerdára ígértek bővebb tájékoztatást az ügyben.

HBN-FÁ

Debrecen - Könnyebb lenne a közlekedés a városban, most, hogy a kettes villamos pályáját építik, ha már kész lenne már a nyugati elkerülő kiskörút első szakasza, a Hatvan és Arany János utcák között. De nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!