Tragédia Alsóbereckinél – Tiszacsermely gyászban

Akt.:
Tragédia Alsóbereckinél – Tiszacsermely gyászban
Tiszacsermely – Három gyerek maradt árván a tragikus baleset után.

Aki korábban átélt már egy balesetet, az tudja csak igazán, egy pillanat alatt mennyire át tud értékelődni a saját magunk sérthetetlenségébe vetett hit. A rossz élmény feldolgozása után azonban megmarad a megkönnyebbülés, mégis sikerült túlélni. Sajnos azonban nincs mindenkinek szerencséje. Zemplén gyászol. Február 5-én, Alsóberecki térségében két autó ütközött egymással frontálisan. Az egyik autóban hárman vesztették életüket, köztük a gépjármű sofőrje, aki három fiúgyereket hagyott hátra, akik közül ketten még kiskorúak.

Szinte a fél ország megmozdult a család megsegítésére. Kecsmár István

Gyászolnak

A három árvát – édesapjukat hat évvel ezelőtt elveszették – a Tiszacsermelyen élő nagymama vette magához. Megpróbáltuk megkeresni a nagymamát, de csak a kapuig jutottunk, ahol a fia, az elhunyt nő testvére annyit mondott, még nem lenne szerencsés a családot zavarni a gyászában.

– Most ezekben a napokban azt szeretnénk, ha senki nem zavarna minket – mondta a férfi. – Ilyenkor az ember fájdalmában olyanokat is mondhat, amit később esetleg megbán. Hatalmas a fájdalom, amit fel kell dolgozni. A gyerekek a héten nem is mentek iskolába. Lehet, hamarosan tartunk majd egy próbanapot, de ha nem érzik jól magukat, akkor hazahozzuk őket. Nagyon nagy bennünk a kavarodás, minden nap más információkat hallunk, még nem igazán tudjuk, mi történt. A testvéremet, édesanyám a lányát, a gyerekek az anyjukat már úgysem kapják vissza. Nehéz feldolgozni, ami történt, éppen ezért azt szeretném, ha fényképek sem készülnének még a házról sem, ahol a gyerekek most laknak.

balese_alsoberecki_boon1-1

Segítők

– Az önkormányzat eddig is próbált segíteni mindenki, aki bajba került – mondja Kecsmár István, Tiszacsermely polgármestere. – Az elhunyt több műszakba járt dolgozni Sátoraljaújhelyre, mert így több pénzt tudott keresni, mint amit Tiszacsermelyen vagy a környéken tudott volna. Egyedülállóként nevelte a három gyerekét, akik most nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Szinte a fél ország megmozdult a család megsegítésére, rengetegen adakoznak. Van egy cég, amely felajánlotta, hogy hosszú távon segíteni kívánják a három gyereket, Cigándon is gyűjtést indítottak. Szombaton eltemettük a tragédia áldozatát és próbáljuk a családot támogatni abban, hogy egy idő után az életük rendeződjön. Mindenkinek köszönet az eddigi segítségért és azoknak is, akik a jövőben tudják majd lehetőségükhöz mérten támogatni a családot.

ÉM-BG


Segíthetnek

Adomány banki átutalás esetén: Balogh Ilona: 11991119-98954438-00000000

Cigánd gyűjtést indított

„A 2017. február 5-i Alsóbereckinél történt halálos közúti balesetben az egyik autó sofőrje egy 3 gyermekes tiszacsermelyi anyuka volt, aki életét veszítette a balesetben” – írja hivatalos Facebook-­oldalán Cigánd városa. „3 fiú maradt árván utána, közülük 2 a cigándi általános iskola diákja. A család megsegítésére az általános iskola (új iskola) és a Szociális Alapszolgáltatási Központ (Fő u. 90.) épületeiben adománygyűjtő urnákat helyeztünk ki.
Felajánlásaikat, segítő közreműködésüket köszönjük!”


Előzetes letartóztatásban az Alsóbereckinél három ember halálát okozó ittas sofőr

Előzetes letartóztatásban az Alsóbereckinél három ember halálát okozó ittas sofőr

Alsóberecki, Miskolc, Sátoraljaújhely – A Miskolci Járásbíróság március 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Videó: Gyerekek maradtak árván a tragikus alsóberecki frontális baleset után

Videó: Gyerekek maradtak árván a tragikus alsóberecki frontális baleset után

Alsóberecki, Bodroghalom, Sátoraljaújhely, Tiszacsermely – Három gyerek árván maradt, négy gyerek félárva lett a vasárnap Alsóbereckinél történt szörnyű baleset után, amikor két autó ütközött frontálisan. Három asszony halt meg, és hatan megsérültek.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .