Helyi közélet

2018.08.21. 08:39

Megszentelték az új kenyeret Miskolcon

Miskolc - Államalapításunk ünnepén hétfő késő délután a miskolci Szent István téren is megszentelték az új kenyeret.

Miskolc - Államalapításunk ünnepén hétfő késő délután a miskolci Szent István téren is megszentelték az új kenyeret.

Novák Katalin államtitkár és dr. Kriza Ákos polgármester köszöntötte az ünneplő tömeget.

Augusztus 20-án, Államalapító Szent István ünnepének hivatalos, központi megemlékezése 18 órától kezdődött Miskolcon. A Városházától induló, a Szent István szoborhoz érkező koszorúzási menetet, illetve az új kenyér átvételét követően hangzottak el a téren az ünnepi köszöntők.

Megtartó erő

– Miskolcra hazajövök, hiszen a férjem itt született és a családja ma is itt él. Augusztus 20-án azt ünnepeljük, hogy van otthonunk, hazánk és ma ezen a földön egy erős nemzet él. Szent Istvánnak köszönhetően léptünk arra a keresztény útra, amely legalább annyira jelent egy európai gondolkodásmódot, értékrendet, kultúrát is.

Ma Magyarország születésnapja van. Tudjuk, hogy szükségünk van szövetségesekre, hogy Közép-Európa együtt erősebb, mint az országai külön-külön – mondta beszédében Novák Katalin, az Emmi családi és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára.

Európáért szól

– Augusztus 20-a Szent István király és az új kenyér napja, a hazaszeretet ünnepe. Magyarországnak addig van jövője, amíg vezetői a nemzet megtartásának védelmét tartják elsődlegesnek. Szent István királyunk példája minden korban igazodási pontot jelentett a magyarságnak és vezetőinek.

A Szent István-i állam és az egész európai kultúra fennmaradásáért szól a templomokban a harangszó minden délben. Ez a tudat kell, hogy adja a magyarság tartását minden európai nemzet irányába – emelte ki egyebek mellett ünnepi beszédében dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

ÉM-DA


[related-post post_id="3954892"]

[related-post post_id="3957298"]

[related-post post_id="3956664"]

[related-post post_id="3957338"]

[related-post post_id="3956612"]

[related-post post_id="3955868"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában